Nabucco va fi alimentat cu gaze din Azerbaijan, Turkmenistan şi Irak

Gazoductul Nabucco va fi alimentat cu gaze naturale din Azerbaijan, Turkmenistan şi Irak, prin două conducte la graniţa Turciei cu Georgia şi Irak, a anunţat, luni, consorţiul care derulează proiectul.

20 afișări
Imaginea articolului Nabucco va fi alimentat cu gaze din Azerbaijan, Turkmenistan şi Irak

Nabucco va fi alimentat cu gaze din Azerbaijan, Turkmenistan şi Irak (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Vor exista conducte de alimentare către graniţa turco-georgiană şi către cea turco-irakiană. Ruta planificată oferă o gamă largă de surse de aprovizionare pentru Nabucco, care va primi gaz din Azerbaijan, Turkmenistan şi Irak. (...) Din cauza contextului politic, Nabucco Gas Pipeline International nu are în vedere o a treia linie de alimentare către graniţa turco-iraniană", se arată într-un comunicat al consorţiului care derulează investiţia.

Gazoductul Nabucco, investiţie evaluată la 7,9 miliarde euro, va alimenta cu gaze din regiunea Caspică şi Orientul Mijlociu pieţele din Europa.

Proiectul este derulat de un cosorţiu format din compoaniile Botas (Turcia), Bulgarian Energy Holding (Bulgaria), MOL (Ungaria), OMV (Austria), RWE (Germania),Transgaz (România). Fiecare companie are o participaţie de 16,67%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici