Nayib Bukele, preşedintele statului El Salvador, îi batjocoreşte pe Twitter pe protestatarii anti-Bitcoin

  • Cu o formulare provocatoare, şefului statului ironizează protestele din ultimele zile împotriva Bitcoin, care a devenit a doua monedă oficială alături de dolarul American.
  • „Cel mai tare dictator din lume”, aşa se defineşte preşedintele El Salvador, Nayib Bukele, pe Twitter.
  • Şi diplomaţii americani trag atenţia asupra unui „declin al democraţiei” în El Salvador.
394 afișări
Imaginea articolului Nayib Bukele, preşedintele statului El Salvador, îi batjocoreşte pe Twitter pe protestatarii anti-Bitcoin

Nayib Bukele, preşedintele statului El Salvador, îi batjocoreşte pe Twitter pe protestararii anti-Bitcoin

Formularea provocatoare îşi bate joc de protestele din ultimele zile. Pe 15 septembrie, profitând de sărbătorile ocazionate de 200 de ani de independenţă faţă de Regatul Spaniei, oamenii s-au ridicat împotriva guvernului.

Nemulţumirea este generată de noua lege a preşedintelui privind Bitcoin, care a devenit a doua monedă oficială a statului, alături de dolarul SUA.

El Salvador a devenit, pe 7 septembrie, prima ţară în care Bitcoin are curs legal. Ocazie cu care preşedintele Bukele a cumpărat Bitcoin, în numele guvernului, de 21 de milioane de dolari.

Protestul a fost apoi contestat public de preşedinte, potrivit căruia manifestanţii „au ieşit în stradă pentru a lupta împotriva unei dictaturi care nu există”.

Procurorul Eduardo Escobar de la Citizen's Action, un grup civic dedicat supravegherii responsabilităţii guvernamentale, a declarat că descrierea profilului de Twitter "face parte din strategia preşedintelui", care "încearcă să ridiculizeze sentimentele publicului. Sau ale opoziţiei".
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici