Negocierile cu privire la concedierea a mii de oameni la Audi s-au împotmolit

Audi, constructorul german deţinut de Wolkswagen, doreşte să elimine mii de locuri de muncă pentru a finanţa o tranziţie costisitoare către vehicule electrice, dar discuţiile cu reprezentanţii angajaţilor au ajuns la un impas, spun surse din companie, transmite Reuters.

763 afișări
Imaginea articolului Negocierile cu privire la concedierea a mii de oameni la Audi s-au împotmolit

Negocierile cu privire la concedierea a mii de oameni la Audi s-au împotmolit

Volkswagen a apelat la Markus Duesmann, fost director la BMW, pentru a prelua cârma la Audi începând cu aprilie anul viitor după ce marca germană premium a pierdut know-how ingineresc şi influenţă în urma scandalului Dieselgate din 2015.

Revista săptămânală Der Spiegel a anunţat recent că Audi împinge în negocieri cu sindicaliştii eliminarea a undeva între 4.000 şi 5.000 de locuri de muncă. Discuţiile ar fi conduse de şeful interimar al Audi, Bram Schot.

Audi, care are o forţă de muncă puternică în Germania, de 61.000 de persoane, a refuzat să comenteze informaţia, la fel ca reprezentanţii muncitorilor de la Audi.

Un subiect litigios între părţi ar fi o cerere a sindicaliştilor de a extinde un moratoriu existent referitor la concedierile forţate de la un termen de 2025 până în 2030, potrivit surselor.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici