Negocierile oficiale dintre FMI şi miniştrii Guvernului Ponta debutează astăzi la BNR

Negocierile oficiale dintre FMI şi miniştrii desemnaţi în Guvernul Ponta debutează vineri dimineaţă la BNR, primele discuţii având loc cu oficialii ANAF, iar proiectul scrisorii de intenţie ar putea fi prezentat de către Fond chiar sâmbătă seara, au declarat pentru MEDIAFAX surse apropiate părţilor.

485 afișări
Imaginea articolului Negocierile oficiale dintre FMI şi miniştrii Guvernului Ponta debutează astăzi la BNR

Negocierile oficiale dintre FMI şi miniştrii Guvernului Ponta debutează astăzi la BNR (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Prima discuţie va fi cu ANAF, pentru o analiză a estimărilor privind colectarea de venituri pentru acest an, măsurile care urmează să fie aplicate şi ce impact ar putea avea acestea asupra încasărilor din 2012", au spus sursele citate.

În jurul prânzului, negociatorii şefi de la Fondul Monetar Internaţional şi Comisia Europeană vor avea prima întâlnire oficială cu ministrul desemnat al Finanţelor, Florin Georgescu, la care ar urma să participe şi reprezentanţi ai Ministerului Economiei şi ai Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie.

Prima zi de negocieri se va încheia cu o discuţie pe marginea scrisorii de intenţie între şeful misiunii FMI, Jeffrey Franks, şi guvernatorul băncii centrale, Mugur Isărescu.

Franks şi Istvan Szekely, şeful misiunii Comisiei Europene, vor reveni la BNR sâmbătă dimineaţa, pentru discuţii într-o formulă lărgită pe fiecare domeniu trecut în scrisoarea de intenţie.

Potrivit surselor citate, dacă negocierile de sâmbătă dimineaţa vor fi finalizate fără puncte divergente importante, FMI şI CE vor trimite autorităţilor scrisoarea şi memorandumul chiar sâmbătă seara.

În cazul unor puncte pentru care nu s-a ajuns la un acord, misiunea se va întâlni cu Florin Georgescu şi duminică la prânz. Tot atunci este programată şi o şedinţă tehnică pe probleme legate de finanţte, transporturi şi economie.

Luni va fi încheiată practic orice negociere, iar Jeffrey Franks va mai avea o întâlnire de informare doar cu deputaţii din Comisia de Buget Finanţe.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici