NEPI a atras de la acţionari 130 milioane de euro, dublu faţă de cât viza iniţial

Dezvoltatorul imobiliar NEPI a atras în urma unei oferte de majorare de capital derulată luni 130 de milioane de euro, de două ori mai mult decât suma vizată iniţial, de aproximativ 65 de milioane de euro, o parte a fondurilor urmând să fie folosită pentru a refinanţa achiziţia Auchan Titan Shopping Centre din Bucureşti, anunţată la finele lunii august.

541 afișări
Imaginea articolului NEPI a atras de la acţionari 130 milioane de euro, dublu faţă de cât viza iniţial

NEPI a atras de la acţionari 130 milioane de euro, dublu faţă de cât viza iniţial (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Datorită cererii puternice, majorarea de capital s-a făcut pentru 2 miliarde ranzi sud-africani (aproximativ 130 milioane euro), oferta fiind suprasubscrisă. Noile acţiuni NEPI emise investitorilor din registrul de acţiuni din Africa de Sud - JSE vor avea preţul de 135 ranzi sud-africani pe acţiune, reprezentând un discount de 1% faţă de preţurile medii ponderate din ultimele 30 zile, respectiv un discount de 4,5% luând în calcul preţurile de închidere anterioare, din dată de 2 octombrie", se arată într-un comunicat transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Fondul a anunţat luni dimineaţă o majorare de capital pentru atragerea sumei de 1 miliard de ranzi sud-africani (aproximativ 65 milioane de euro), pe bursa de la Johannesburg (Africa de Sud). Compania este listată secundar la bursa de la Bucureşti.

"Încasările aferente vendor consideration placing-ului se vor folosi pentru a refinanţa achiziţia anunţată recent de către companie, respectiv Auchan Titan Shopping Centre în Bucureşti", a informat NEPI.

Compania a notat luni dimineaţă că îşi rezervă dreptul de a creşte majorarea de capital propusă, în funcţie de cerere, dar şi de a o închide oricând după deschidere.

Dezvoltatorul imobiliar a anunţat la sfârşitul lunii august că a cumpărat Degi Titan de la companiile germane Aberdeen Asset Management Deutschland şi Degi Beteiligungs, într-o tranzacţie de 86 milioane euro, care include şi preluarea unor datorii. Degi Titan deţine centrul comercial Auchan Titan, cu o suprafaţă de aproape 45.000 de metri pătraţi.

Tranzacţia a fost autorizată de Consiliul Concurenţei la începutul lunii septembrie.

Centrul comercial Auchan Titan a fost dezvoltat în două etape. Prima faza a fost deschisă în 2007 şi a inclus un hypermarket Auchan şi o galerie comercială, iar ulterior proprietatea a fost extinsă şi reconfigurată în anul 2009 prin suplimentarea ofertei centrului cu noi magazine de îmbrăcăminte şi zona de divertisment.

Proprietatea include primul şi cel mai mare hypermarket Auchan din România şi conţine numeroase mărci internaţionale, precum Adidas, C&A, CCC, Deichmann, dm, Flanco, H&M, New Yorker, Takko cât şi un cinematograf cu şapte ecrane.

Chiria anuală estimată pentru centrul comercial este de 7,9 milioane de euro pe an, cu o chirie lunară medie ponderată de 14,7 euro pe metrul pătrat.

NEPI este unul dintre cei mai mari investitori din România şi are în portofoliu Mall Promenada, Vulcan Value Centre, CityPark Constanţa, Ploieşti Shopping City, Brăila Mall, Galaţi Shopping City, Shopping City Târgu Jiu şi alte centre comerciale atat în ţară, cât şi în Serbia şi Slovacia. NEPI mai deţine şi clădirile de birouri Floreasca Business Park, The LakeView din Bucureşti, City Business Centre din Timişoara şi The Office din Cluj.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici