NEPI a început lucrările la noul mall din Timişoara, care va include şi un multiplex Cinema City. Cum va arăta - FOTO

Fondul sud-african de investiţii NEPI (New Europe Property Investments) a început lucrările la construirea unui nou mall în Timişoara, cu o suprafaţă închiriabilă de 70.000 metri pătraţi, şi care va avea cel mai mare multiplex Cinema City din afara Capitalei.

2480 afișări
Imaginea articolului NEPI a început lucrările la noul mall din Timişoara, care va include şi un multiplex Cinema City. Cum va arăta - FOTO

NEPI a început lucrările la noul mall din Timişoara, care va include şi un multiplex Cinema City (Imagine: NEPI)

Potrivit unui comunicat de presă, de miercuri, al reprezentanţilor fondului sud-african de investiţii NEPI, lucrările la noul mall din Timişoara au fost începute, fundaţia construcţiei fiind deja turnată, transmite corespondentul MEDIFAX.

Proiectul, situat pe strada Şagului din municipiu, va avea o suprafaţă închiriabilă de 70.000 metri pătraţi, iar unul din principalele puncte de atracţie în noul mall va fi cinematograful dezvoltat de Cinema City, cu 14 săli digitale performante, din care o sală dotată cu tehnologia 4Dx.

"4Dx este una dintre cele mai importante inovaţii din istoria cinematografiei, oferind o experienţă pentru toate cele cinci simţuri. Noua sală dedicată acestei tehnologii va include scaune hi-tech mobile şi efecte speciale sincronizate cu acţiunea de pe ecran, precum vânt, ceaţă, fulgere, baloane de săpun, ploaie şi mirosuri, atât pentru filme în format 2D, cât şi 3D. Cu o capacitate totală de 2.400 de locuri şi o suprafaţă de 4.000 metri pătraţi, noul cinematograf Cinema City va deveni cel mai mare multiplex din afara Capitalei", se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, proiectul va cuprinde zone generoase de entertainment şi food court, unde timişorenii vor putea alege dintr-o varietate de posibilităţi de distracţie şi petrecere a timpului liber. De asemenea, copiilor li se pregăteşte cel mai mare şi complex spaţiu de joacă din oraş, iar în interiorul mall-ului va fi amenajat un patinoar, dar şi un nou centru de fitness.

Carrefour va deschide în noul mall din Timişoara primul hipermarket din zona de vest a ţării, magazinul urmând să se întindă pe o suprafaţă de 10.000 metri pătraţi.

Potrivit reprezentanţilor administraţiei locale din municipiu, lucrările la noul mall din Timişoara se vor finaliza în acest an, cel mai probabil în toamnă.

În Timişoara, funcţionează Iulius Mall, primul mall construit în acest oraş.

În prezent, NEPI gestionează, printre altele în România, Promenada Mall Brăila, Ploieşti Shopping City, Retail Park Auchan Piteşti, Deva Shopping Centre, Severin Shopping Center, dar şi clădirile de birouri Floreasca Business Park, The Lakeview în Bucureşti şi City Business Centre Timişoara.

NEPI este primul fond de investiţii imobiliare listat la Bursa de Valori Bucureşti, pe segmentul de piaţă creat pentru Real Estate Investment Trusts (REITs). Fondul mai este listat la bursele de valori de la Johannesburg (Africa de Sud) şi de la Londra, pe segmentul AIM.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici