NEPI alocă 6 milioane euro pentru renovarea mall-ului din Buzău cumpărat de la Dan Ostahie

Fondul sud-african de investiţii NEPI va investi 6 milioane de euro pentru reconfigurarea şi renovarea mall-ului Aurora din Buzău, achiziţionat în această vară de la omul de afaceri Dan Ostahie, împreună cu un alt proiect în Alba Iulia, tranzacţie de aproximativ 10 milioane de euro.

873 afișări
Imaginea articolului NEPI alocă 6 milioane euro pentru renovarea mall-ului din Buzău cumpărat de la Dan Ostahie

NEPI alocă 6 milioane euro pentru renovarea mall-ului din Buzău cumpărat de la Dan Ostahie (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

"NEPI a achiziţionat Aurora Shopping Mall şi un centru comercial cu o suprafaţă de 3.200 metri pătraţi pentru aproximativ 10 milioane euro, în cadrul unei achiziţii combinate. Mall-ul din Buzău are o locaţie excelentă, într-o zonă de aproximativ 430.000 de locuitori la o distanţă de 45 de minute demers cu maşina. Este cel mai mare centru de retail din oraş, iar printre chiriaşii existenţi se numără Altex, Carrefour, Deichmann şi New Yorker. Momentan, are o configuraţie slabă şi un mix de chiriaşi neperformant. NEPI intenţionează să reconfigureze şi să renoveze acest mall, inclusiv să construiască un cinematograf, investiţie ce se ridică la aproximativ 6 milioane euro", se arată într-un raport al NEPI remis Bursei de Valori Bucureşti.

Mall-ul din Buzău, dezvoltat de Ostahie prin intermediul diviziei imobiliare Come­tex, în urma unei investiţii de 25 milioane de euro, a fost deschis în 2008 şi are o suprafaţă închiribilă de 17.900 metri pătraţi.

Centrul comercial din Alba Iulia, deţinut tot de fondatorul retailerului de electronice şi electrocasnice Altex, este situat între hipermarket-ul Kaufland şi hipermarket-ul Profi. În zonă sunt aproximativ 137.000 de locuitori, la o distanţă de 45 de minute de mers cu maşina. Printre chiriaşii existenţi se numără Altex, Deichmann, dm, Lems şi Takko.

NEPI a finalizat în acest an construcţia a două centre comerciale, unul dintre acestea fiind Vulcan Value Centre, cu o suprafaţă totală închiriabilă de 25.200 metri pătraţi, închiriată în proporţie de 95% de companii precum Carrefour, CCC, C&A, Deichmann, dm, Domo, Hervis Sports, H&M, JYSK, Lems, Noriel şi Takko.

"Activitatea comercială a înregistrat rezultate încurajatoare de la data deschiderii centrului (septembrie, n.r.)", se menţionează în raport.

Săptămâna trecută, fondul a lansat Târgu Jiu Shopping City, cu 26.800 metri pătraţi, închiriat în proporţie de 94%.

Astfel, NEPI a ajuns să deţină în România proiecte comerciale totalizând circa 350.000 metri pătraţi, suprafaţă care urmează să crească odată cu deschiderea Mega Mall din Pantelimon, cu o suprafaţă închiriabilă de 70.700 metri pătraţi, programată în al doilea trimestru al anului 2015 şi a Timişoara Shopping City, în proces de obţinere a autorizaţiilor necesare şi de închiriere, cu o suprafaţă închiriabilă de 80.000 metri pătraţi.

Prima fază a proiectului va avea 55.700 metri pătraţi, iar primul chiriaş este reţeaua de hipermarket Carrefour.

"Grupul are în vedere numeroase alte oportunităţi, cum ar fi dezvoltarea unui mall regional în Piatra Neamţ şi extinderile la proprietăţile din Cluj, Constanţa, Deva şi Severin, acestea fiind condiţionate de obţinerea autorizaţiilor şi îndeplinirea cerinţelor de pre-închiriere aprobate de Consiliul de Administraţie. Compania are în vedere şi alte achiziţii, inclusiv un centru comercial regional din Slovacia şi un mall recent construit în Bucureşti. Sub rezerva finalizării cu succes a verificărilor şi a negocierii contractelor juridice detaliate, se estimează că una dintre aceste proprietăţi va fi achiziţionată în curând", se mai spune în raport.

În ceea ce priveşte centrul comercial pe care fondul vrea să-l cumpere din Bucureşti, reprezentanţii NEPI au declarat agenţiei MEDIAFAX în urmă cu o lună că negociază achiziţia mall-ului Promenada, o investiţie iniţială de 130 de milioane de euro, deschis în urmă cu mai puţin de un an în zona Floreasca din Bucureşti, tranzacţie în proces de due diligence.

NEPI gestionează în România centre comerciale precum Ploieşti Shopping City, City Park Constanţa sau Vulcan Value Center Bucureşti.

Fondul are în dezvoltare în România investiţii de peste 460 de milioane de euro, în proiecte noi sau în extensii de proiecte existente, suprafaţa totală închiriabilă la finalizare fiind estimată la peste 250.000 metri pătraţi.

Unul dintre proiectele care urmează să fie dezvoltat de NEPI este Victoriei Office, un proiect lângă Guvern, care include şi renovarea unei vile istorice.

"Imediat după primirea avizelor finale pentru lucrările de deviere din partea autorităţilor competente, vor fi demarate lucrările de construcţie a proiectului", se mai spune în raport.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici