Nestle anunţă că va reduce zahărul din ciocolată cu 40%

Producătorul elveţian Nestle susţine că a descoperit modalitatea prin care va reduce zahărul din ciocolată cu 40%, potrivit BBC.

2187 afișări
Imaginea articolului Nestle anunţă că va reduce zahărul din ciocolată cu 40%

Nestle va reduce zahărul din ciocolată cu 40% (Imagine: Arhiva Foto Mediafax)

Nestle susţine că cercetătorii au descoperit o metodă pentru a structura zahărul diferit, astfel încât să folosească cu 40% mai puţin, fără să fie afectat gustul. Mai mult, Nestle va patenta descoperirea şi va începe să folosească metoda din 2018.

Cercetătorii au modificat structura zahărului pentru a se dizolva mai repede. Acest lucru păcăleşte papilele gustative, iar efectul este de creştere a senzaţiei de dulce, susţin reprezentanţii Nestle, citaţi de BBC.

Cantitatea de zahăr din ciocolată variază în funcţie de brand. Ciocolata cu lapte are, în mod obişnuit 50% zahăr şi o parte din el vine din lapte. Ciocolata albă poate avea până la 60% zahăr, iar cea neagră, până în 40% sau chiar deloc.

Nestle a început să reducă zahărul din produsele sale încă din 2007, când a introdus o politică globală de reducere a zahărului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici