News Corp analizează vânzarea firmei care calculează indicii Dow Jones

Compania americană News Corp analizează vânzarea firmei care calculează indicii Dow Jones, cu o istorie de 125 de ani, ai bursei americane şi a angajat grupul financiar Goldman Sachs pentru a atrage investitori, au declarat surse apropiate situaţiei, citate de cotidianul britanic Financial Times.

24 afișări
Imaginea articolului News Corp analizează vânzarea firmei care calculează indicii Dow Jones

News Corp analizează vânzarea firmei care calculează indicii Dow Jones (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

News Corp, companie controlată de miliardarul Rupert Murdoch, a preluat controlul afacerilor Dow Jones în urmă cu doi ani, odată cu achiziţia cotidianului Wall Street Journal pentru 5,6 miliarde de dolari.

Goldman Sachs şi News Corp au refuzat să comenteze.

Potrivit specialiştilor din domeniu, printre companiile interesate s-ar putea număra rivalii Standard & Poor’s, firma care deţine indicele FTSE al bursei britanice sau MSCI Barra.

O licitaţie ar putea atrage şi operatori ai pieţelor de capital, inclusiv NYSE Euronext, sau companii de serviicii de informaţii financiare, precum Bloomberg sau Thompson Reuters.

Primul indice Dow Jones a apărut în 1884, în publicaţia americană Customers’ Afternoon Letter.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici