Nica: Negocierile cu CE pe Programul Operaţional Infrastructură Mare au fost finalizate. România va avea la dispoziţie 9,41 miliarde de euro

Autorităţile române şi oficialii Comisiei Europene au finalizat negocierile pe Programul Operaţional Infrastructură Mare - componentele de transport, mediu şi energie, astfel că documentul va fi transmis luni, oficial, la Bruxelles, potrivit ministrului Fondurilor Europene, Marius Nica.

287 afișări
Imaginea articolului Nica: Negocierile cu CE pe Programul Operaţional Infrastructură Mare au fost finalizate. România va avea la dispoziţie 9,41 miliarde de euro

Nica: Negocierile cu CE pe Programul Operaţional Infrastructură Mare au fost finalizate. România va avea la dispoziţie 9,41 miliarde de euro (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Asta înseamnă că, începând cu luna iulie, România va avea la dispoziţie 9,41 miliarde de euro pentru infrastructura de transport, mediu si energie", a afirmat Nica la Forumul Regional al Apei Dunăre-Europa de Est.

El a precizat că Prin Programul Operaţional Infrastructură Mare sunt alocate aproximativ trei miliarde de euro, inclusiv cofinanţarea naţională şi rezerva de performanţă, care acoperă doar parţial nevoile de investiţii din proiectele aflate în pregătire. O finanţare suplimentară va fi asigurată prin Programul Naţional pentru Dezvoltare Rurală, măsura de dezvoltare a infrastructurii în mediul rural.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici