Nicolas Maure, şeful Dacia: România are nevoie de mai multe „nave-amiral“ pentru a creşte, uzina Dacia nu poate fi singura

România are nevoie de companii-lider în acest moment, companii care să susţină economia atât prin exporturi, cât şi prin creşterea consumului intern, este de părere Nicolas Maure, directorul general şi preşedintele Automobile Dacia.

405 afișări
Imaginea articolului Nicolas Maure, şeful Dacia: România are nevoie de mai multe „nave-amiral“ pentru a creşte, uzina Dacia nu poate fi singura

Nicolas Maure, şeful Dacia: România are nevoie de mai multe „nave-amiral“ pentru a creşte, uzina Dacia nu poate fi singura (Imagine: Iulian Dnistran/Mediafax Foto)

„În Vest fiecare ţară excelează la ceva, fie că vorbim de industria germană, trenurile de mare viteză din Franţa. Ro­mâniei îi lipsesc în acest moment «navele-amiral». Astăzi are Dacia. Dar dacă în­trebi un cetăţean englez, francez sau german ce înseamnă pentru el România, nu va şti ce să răspundă, întotdeauna există puţină confuzie între Bucureşti şi Buda­pesta şi nu ştiu. Ştiu de perioada comunistă şi Ceau­şescu, ştiu că Prinţul Charles vine în Transilvania la Viscri, dar nu ştiu, spre exemplu, de laserul de la Măgurele. Acesta de asemenea poate deveni o nouă navă-amiral a Ro­mâniei. Dar este nevoie de mai multe“, a spus Nicolas Maure, care conduce cea mai mare companie din România după cifra de afaceri, cu un business de 4,16 miliarde de euro în 2013 şi cel mai mare exportator.

Pe lângă problema infrastructurii subdezvoltate, principala problemă a Dacia este faptul că uzina de la Mioveni a ajuns să exporte peste 90% din producţie, în condiţiile în care iniţial, în 2007, exporturile reprezentau numai 56% din producţia de atunci.

Citeşte mai multe despre necesitatea companiilor care să susţină economia pe www.zf.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici