Nicolescu, CNIPMMR: FMI se aşteaptă ca economia României să scadă în acest an cu circa 2%

FMI se aşteaptă ca economia României să scadă în acest an cu circa 2% şi să aibă o creştere modestă în 2011, a declarat Ovidiu Nicolescu, preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii, după o discuţie între patronate şi şeful misiunii în România, Jeffrey Franks.

27 afișări
Imaginea articolului Nicolescu, CNIPMMR: FMI se aşteaptă ca economia României să scadă în acest an cu circa 2%

Nicolescu, CNIPMMR: FMI se aşteaptă ca economia României să scadă în acest an cu circa 2% (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

În ceea ce priveşte fiscalitatea, FMI le-a transmis patronatelor că în perioada următoare trebuie să fie pus accent pe stabilitate pentru atragerea investiţiilor străine directe, astfel că o modificare a TVA cel puţin până la jumătatea anului viitor nu este posibilă, a mai spus Nicolescu.

Franks a declarat luni că FMI va revizui în următoarea perioadă prognoza privind scăderea PIB al României în acest an, în prezent de 0,5%, şi că estimarea BERD privind reducerea PIB cu 3% este pesimistă.

O misiune comună a FMI şi Comisiei Europene se află în perioada 26 iulie - 4 august la Bucureşti pentru o nouă revizuire a acordului cu România, care va evalua modul în care România a îndeplinit criteriile de performanţă stabilite pentru finele lunii iunie şi în cadrul căreia urmează să se discute şi despre un nou set de prognoze macroeconomice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici