Nicolescu: Cred în principiile de piaţă, dar să nu excludem implicarea statului în energie

Ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, a declarat joi că piaţa de energie trebuie încurajată să funcţioneze, fără să fie neglijată însă implicarea statului.

124 afișări
Imaginea articolului Nicolescu: Cred în principiile de piaţă, dar să nu excludem implicarea statului în energie

Răzvan Nicolescu (Imagine: Bogdan Iordache/ Mediafax Foto)

"Sunt unul care crede că piaţa trebuie încurajată să funcţioneze, dar, având în vedere importanţa sistemului, nu trebuie să neglijăm posibilitatea implicării statului", a afirmat Nicolescu într-o conferinţă organizată de Consiliul Concurenţei.

El a adăugat că, prin intermediul companiilor în care este acţionar, statul a început un proces de reformă "profundă şi ireversibilă", care trebuie să oprească corupţia şi să crească transparenţa şi performanţa companiilor de stat.

Potrivit lui Nicolescu, politica ajutoarelor de stat trebuie folosită într-o manieră sustenabilă, să nu genereze risipă de resurse.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici