Nicolescu: Prima parte a strategiei energetice va fi pusă în dezbatere în câteva zile

Ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, a declarat joi că până la sfârşitul acestei săptămâni sau la începutul săptămânii viitoare va pune în dezbatere publică prima parte a documentului de strategie energetică a României.

229 afișări
Imaginea articolului Nicolescu: Prima parte a strategiei energetice va fi pusă în dezbatere în câteva zile

Răzvan Nicolescu (Imagine: Razvan Lupica/ Mediafax Foto)

"Prima parte a strategiei energetice conţine o analiză a sectorului şi o analiză a angajamentelor asumate de România", a afirmat Nicolescu într-o conferinţă organizată de Consiliul Concurenţei.

El a adăugat că în lunile următoare vor fi publicate şi politicile şi obiectivele strategiei energetice.

Potrivit ministrului, documentul de strategie energetică nu va conţine exemple de proiecte care trebuie făcute sau nu.

Nicolescu spunea la începutul lunii noiembrie că va publica prima parte a strategiei după alegerile prezidenţiale, după ce afirma în luna aprilie că doreşte ca până la sfârşitul lunii septembrie sau începutul lunii octombrie să fie întocmit "un draft consolidat" al strategiei energetice, pe care să îl discute cu partidele politice.

România are o strategie energetică aprobată de Guvern în 2007, dar prevederile ei nu mai sunt de actualitate, în principal ca urmare a evoluţiilor economice după criza economică şi financiară începută în 2008.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici