Nigel Farage: Creşterea salariului minim în Marea Britanie ar atrage imigranţi români

Nigel Farage, liderul formaţiunii naţionaliste Partidul Independenţei Marii Britanii (UKIP), crede că măsura creşterii salariului minim în Marea Britanie ar atrage mai mulţi imigranţi români, exprimând opoziţie faţă de o asemenea iniţiativă, potrivit site-ului ziarului The Guardian.

361 afișări
Imaginea articolului Nigel Farage: Creşterea salariului minim în Marea Britanie ar atrage imigranţi români

Nigel Farage: Creşterea salariului minim în Marea Britanie ar atrage imigranţi români (Imagine: Shutterstock)

Întrebat despre eventualitatea majorării salariului minim, liderul naţionalist a răspuns, într-o emisiune la postul BBC: "Există o problemă. Dacă va creşte salariul minim, va fi atrasă forţă de muncă suplimentară. Să nu uităm că salariul minim din Marea Britanie este de nouă ori mai mare decât cel din România. Dacă salariul minim va fi majorat, mai mulţi imigranţi vor vrea să vină în Marea Britanie. Piaţa trebuie să se adapteze la această situaţie".

Farage a precizat că se opune iniţiativei Partidului Laburist de creştere a salariului minim britanic la 8 lire pe oră începând din anul 2019.

În aceeaşi emisiune, Nicola Sturgeon, liderul Partidului Naţional Scoţian, a criticat tendinţa lui Nigel Farage de a atribui imigraţiei multe din problemele Marii Britanii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici