NN Pensii a cumpărat 4,12% din Nuclearelectrica de la Fondul Proprietatea

NN Pensii, cel mai mare administrator de pensii private Pilon II, a intrat în acţionariatul producătorului de energie nucleară Nuclearelectrica (SNN), una dintre cele mai mari companii ale statului român, prin achiziţia celei mai mari părţi a pachetului scos la vânzare de Fondul Proprietatea.

270 afișări
Imaginea articolului NN Pensii a cumpărat 4,12% din Nuclearelectrica de la Fondul Proprietatea

NN Pensii, administrator al fondului la care contribuie cu o parte din salariul brut lunar circa 2 milioane de participanţi, a ajuns la final de 2020 la o deţinere de 4,12% din Nuclearelectrica, adică o investiţie de 222 milioane de lei, ceea ce îl face al doilea cel mai mare acţionar al companiei, după statul român (82,5%), relatează Ziarul Financiar.

Pe 23 decembrie 2020, la ora 17:57, în sistemul bursei de la Bucureşti au fost înregistrate tranzacţii speciale de tip DEALS de 234 milioane de lei cu acţiuni ale Nuclearelectrica (SNN). Astfel, au fost tranzacţionate 14,1 milioane de acţiuni, echivalentul a 4,7% din compania de stat. Din aceste 14,1 milioane de acţiuni, NN Pensii a cumpărat 12,45 milioane de acţiuni, arată calculele ZF. Preţul la care a fost încheiată tranzacţia a fost de 16,86 lei pe acţiune, acelaşi ca cel din piaţa regs.

Aceasta a fost cea mai mare tranzacţie specială la Nuclearelectrica de la listarea din 2013 încoace.

NN Pensii este cel mai mare fond de pensii private din România, cu active de 26,9 miliarde de lei la februarie 2021, cele mai recente date ale ASF, şi un număr de 2 milioane de participanţi.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici