Noi nereguli pe litoral: Sute de comercianşi au fost sancţionaţi de Protecţia Consumatorilor

Comisarii ANPC au aplicat amenzi in valoare de 1.890.000 lei operatorilor economici de pe litoral, de la deschiderea “Comandamentului Litoral 2019” si pana în prezent fiind controlaţi 518 operatori economici, la 457 dintre acestia constandu-se abateri de la prevederile legale în vigoare, arată ANPC.

113 afișări
Imaginea articolului Noi nereguli pe litoral: Sute de comercianşi au fost sancţionaţi de Protecţia Consumatorilor

Noi nereguli pe litoral: Sute de comercianşi au fost sancţionaţi de Protecţia Consumatorilor

Au fost verificate 174 de unitati de alimentatie publica (restaurante, terase, pizzerii, baruri), 151 unitati de cazare, de agrement si sectoare de plaja, 120 unitati de comercializare a produselor alimentare si 73 unitati care comercializau produse nealimentare.

S-au aplicat 814 de sanctiuni din care 341 amenzi, in valoare de 1.890.000 lei si 473 de avertismente.

Ca urmare a deficientelor constatate, au fost dispuse urmatoarele masuri: au fost oprite definitiv de la comercializare si retrase, produse in valoare de 200.699 lei; a fost dispusa masura de oprire temporara a prestarii serviciilor la 60 operatori economici; au fost oprite temporar de la comercializare produse in valoare de 298.824 lei.

În perioada 26.07 – 04.08.2019, comisarii din cadrul Comandamentului – structura subordonata direct Preşedintelui Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor, Horia Miron Constantinescu – au controlat 321 operatori economici, la 275 dintre acestia constandu-se abateri de la prevederile legale in vigoare, iar 29 de actiuni de control nu sunt finalizate. Au fost verificate 59 de unitati de alimentatie publica (restaurante, terase, pizzerii, baruri), 130 unitati de cazare, de agrement si sectoare de plaja, 85 unitati de comercializare a produselor alimentare si 47 unitati care comercializau produse nealimentare.

Au fost aplicate 506 de sanctiuni din care 214 amenzi, in valoare de 1.183.000 lei, si 292 de avertismente.

Ca urmare a deficientelor constatate, au fost dispuse urmatoarele masuri: au fost oprite definitiv de la comercializare si retrase, produse in valoare de 150.417 lei; a fost dispusa masura de oprire temporara a prestarii serviciilor la 39 operatori economici; au fost oprite temporar de la comercializare produse in valoare de 246.515 lei lei.

 

Taguri:
anpc,
controale,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici