Noile calcule privind impactul măsurilor anunţate de Guvern asupra salariilor: 3 scenarii posibile pentru salariaţi şi angajatori după introducerea taxei de solidaritate şi scăderea impozitului la 10%

Companiile încep să calculeze care este impactul schimbărilor fiscale anunţate de guvernul PSD în ceea ce priveşte impozitarea salariilor şi trecerea contribuţiilor de la companie la angajat.

3626 afișări
Imaginea articolului Noile calcule privind impactul măsurilor anunţate de Guvern asupra salariilor: 3 scenarii posibile pentru salariaţi şi angajatori după introducerea taxei de solidaritate şi scăderea impozitului la 10%

Noile calcule privind impactul măsurilor anunţate de Guvern asupra salariilor: 3 scenarii posibile pentru salariaţi şi angajatori după introducerea taxei de solidaritate şi scăderea impozitului la 10%

ZF a prezentat luni cele patru scenarii posibile bazate pe informaţiile disponbiile până la acel moment şi pe calculele Terapia Cluj, pentru un salariu brut 4.000 de lei, atât pentru angajaţi, cât şi pentru angajatori.

Între timp, Guvernul a confirmat o serie de schimbări, precum reducerea impozitului pe profit la 10%, şi o taxă de solidaritate de 2,25%, alături de trecerea contribuţiilor sociale de la angajator la angajat.

În prezent, la un salariu brut de 4.000 de lei, un angajat primeşte un salariu net de 2.806 lei. Cât trebuie să plătească o companie în plus şi cât câştigă sau pierde un angajat după schimbările fiscale, în baza noilor calcule ale Terapia Cluj?

Cele trei scenarii posibile pentru salariaţi şi angajatori după trecerea contribuţiilor în sarcina angajatului: (UPDATE). 

1.      Primul scenariu, este transferul de contribuţii sociale de 35%, scăderea impozitului pe venit la 10% şi aplicarea unei taxe de solidaritate de 2,25%, dar păstrarea salariului net pentru angajat. În acest scenariu salariul brut ar creşte la 4,796 lei.  

Citiţi continuarea pe zf.ro

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici