Noile fabrici Tesla pierd miliarde de dolari, spune Musk

Omul de afaceri Elon Musk spune că noile fabrici Tesla din Germania şi SUA "pierd miliarde de dolari" din cauza lipsei de baterii şi a întreruperilor de aprovizionare din China, relatează BBC.

1402 afișări
Imaginea articolului Noile fabrici Tesla pierd miliarde de dolari, spune Musk

Noile fabrici Tesla pierd miliarde de dolari, spune Musk

Multimiliardarul a numit, de asemenea, fabricile din Berlin şi Austin, Texas, "furnale gigantice de bani".

Blocajele Covid-19 din China din acest an, inclusiv în Shanghai, unde Tesla are o fabrică uriaşă, au făcut tot mai dificilă activitatea producătorilor.

În ultimele săptămâni, Musk a avertizat cu privire la reducerea locurilor de muncă la firmă.

Uzinele "pierd miliarde de dolari în acest moment. Există o tonă de cheltuieli şi aproape nicio producţie", a adăugat el într-un interviu acordat celor de la Tesla Owners of Silicon Valley, un club recunoscut de companie.

Musk a declarat că aşa-numitele gigafabrici se luptă să crească producţia de când au fost deschise, la începutul acestui an.

Site-ul Tesla din Austin produce în prezent un număr "minuscul" de maşini, în parte din cauza faptului că unele componente pentru bateriile sale au fost "blocate" într-un port chinezesc "fără ca cineva să le mute efectiv", a spus el.

"Toate acestea se vor rezolva foarte repede, dar necesită multă atenţie", a adăugat Musk.

Interviul a fost înregistrat la sfârşitul lunii trecute, dar această parte a conversaţiei a fost postată miercuri.

Autorităţile din China au blocat mai multe oraşe la începutul acestui an ca răspuns la o creştere a infecţiilor cu Covid-19.

Au fost impuse restricţii dure privind circulaţia persoanelor şi a materialelor, inclusiv în centrul financiar, de producţie şi de transport maritim din Shanghai.

Musk a declarat că închiderea Shanghaiului a fost "foarte, foarte dificilă" pentru Tesla, care ar fi oprit cea mai mare parte a producţiei la gigafabrica sa din oraş timp de câteva săptămâni.

Site-ul va fi în mare parte închis din nou timp de două săptămâni luna viitoare pentru lucrări de modernizare, potrivit agenţiei de ştiri Reuters. Aceasta are ca scop creşterea producţiei sitului, apropiindu-l de obiectivul companiei ca uzina să producă 22.000 de maşini în fiecare săptămână, potrivit raportului.

Tesla nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii din partea BBC.

Săptămâna trecută, compania a majorat preţul întregii sale game de maşini în SUA cu aproape 5%, deoarece costul materiilor prime, inclusiv al aluminiului şi litiului, a crescut.

Săptămâna aceasta, Musk a declarat că Tesla intenţionează să renunţe la 3,5% din forţa sa de muncă la nivel mondial, după ce anterior a spus că are un "sentiment super rău" în legătură cu economia.

Între timp, constructorul auto german BMW a declarat joi că a început oficial producţia la noua sa fabrică de 2,2 miliarde de dolari din oraşul Shenyang din nord-estul Chinei.

BMW a declarat că uzina, care este a treia din China, va creşte producţia anuală în această ţară de la 700.000 la 830.000 de unităţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici