Noile reglementări pentru plata cu cardul intră de astăzi în vigoare. Ce trebuie să ştie românii

Uniunea Europeneană reglementează, de sâmbătă, prin Directiva PSD2 (payments services directive 2) serviciile de plată bancare, astfel încât acestea să fie mai sigure. Directiva stabileşte noi cerinţe tehnice şi de securitate, impunând condiţii mai stricte de autentificare în cazul clienţilor.

2299 afișări
Imaginea articolului Noile reglementări pentru plata cu cardul intră de astăzi în vigoare. Ce trebuie să ştie românii

Noile reglementări pentru plata cu cardul intră de astăzi în vigroare

Începând cu 14 septembrie 2019, intră în vigoare cerinţele puternice în privinţa autentificării clientului (SCA) din Directiva revizuită privind serviciile de plată (PSD2). Cerinţele SCA aduc mai multă uşurinţă şi siguranţă pentru consumatori la plata bunurilor şi serviciilor online şi ajută la combaterea fraudei.

Odată cu aplicarea cerinţelor SCA, toate elementele directivei revizuite privind serviciile de plată (PSD2) intră în vigoare. PSD2 (Directiva 2015/2366 / UE), care se aplică din ianuarie 2018, promovează servicii inovatoare de plată mobilă şi prin internet realizând un mediu mai sigur pentru consumatori, informează Comisia Europeană pe site-ul oficial.

Plăţile pe internet şi în magazine se vor efectua în baza aplicării procedurii de autentificare strictă a clienţilor cu anumite excepţii (plăţi de valoare mică sau plăţi recurente). Asta înseamnă că un client va trebui să parcurgă paşi adiţionali pentru validarea/autorizarea plăţilor online şi în magazine, transmite ING într-un anunţ pentru utilizatori.

De asemenea, pentru unele plăţi contactless la POS va fi necesar să se introducă codul PIN. Regulamentul UE prevede că după fiecare 5 plăţi contactless consecutive de sub 100 de lei/30 EUR, următoarea plată va trebui să fie autorizată prin codul PIN.

Taguri:
bănci,
directivă,
ue

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici