Nokia a încheiat un acord pentru licenţiere de patente cu producătorul BlackBerry

Nokia a ajuns la un acord cu Research In Motion (RIM), producătorul smartphone-urilor Blackberry, pentru încheierea litigiilor legate de patente între cele două companii.

396 afișări
Imaginea articolului Nokia a încheiat un acord pentru licenţiere de patente cu producătorul BlackBerry

Nokia a încheiat un acord pentru licenţiere de patente cu producătorul BlackBerry (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Acordul prevede ca RIM să achite o singură dată o sumă nedezvăluită, urmând ca ulterior să plătească constant o taxă pentru licenţierea de patente, a anunţat grupul finlandez Nokia, potrivit Wall Street Journal.

Nokia a intensificat disputa în justiţie împotriva RIM la sfârşitul lunii noiembrie, lansând procese în SUA, Marea Britanie şi Canada, care ar fi putut bloca RIM să vândă dispozitive cu conexiune la reţele Wi-Fi până la un acord de licenţiere cu Nokia.

Producătorul finlandez de smartphone-uri si telefoane mobile, a lansat, de asemenea, un proces separat legat de patente în tribunale din SUA şi Germania în mai, acuzând că unele produse ale companiei canadiene îi încalcă mai multe patente.

Aceasta este a doua victorie importantă legată de patente a Nokia în ultimii doi ani. În iunie anul trecut, Apple şi Nokia au ajuns la un acord pentru încheierea unui litigiu între cele două companii. Apple a acceptat să plătească Nokia compensaţii şi o taxă periodică de licenţiere.

Grupul finlandez a cheltuit 40 de miliarde de dolari în ultimul deceniu pentru cercetare, aproape de patru ori mai mult ca Apple. Chiar dacă nu a reuşit să dezvolte produse agreate de clienţi pe bazele rezultatelor din cercetare, Nokia şi-a format unul dintre cele mai valoroase şi mai puternice portofolii de patente din industria dispozitivelor mobile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici