Nokia a prezentat patru modele de telefoane mobile ieftine

Nokia a prezentat patru noi modele de telefoane mobile ieftine şi primul său încărcător alimentat de un dinam montat pe bicicletă, aceste produse având scopul protejării poziţiei dominante a companiei finlandeze pe pieţele emergente.

157 afișări
Imaginea articolului Nokia a prezentat patru modele de telefoane mobile ieftine

Nokia a prezentat patru modele de telefoane mobile ieftine (Imagine: Mircea Roşca/Mediafax Foto)

Cele patru telefoane vor fi lansate pe piaţă în al doilea semestru şi vor avea preţuri, excluzând eventualele subvenţii acordate de operatori şi taxele locale, cuprinse între 30 de euro şi 45 de euro. Două dintre aparate, printre care şi cel mai ieftin, permit utilizarea a două cartele SIM diferite, ceea ce va facilita folosirea telefonului de către mai multe persoane.

Încărcătorul montabil pe bicicletă va fi pus în vânzare spre sfârşitul acestui an cu un preţ de aproximativ 15 euro şi ţinteşte, în principal, clienţi cu acces limitat la electricitate, a afirmat un purtător de cuvânt al Nokia.

"Zeci de milioane de astfel de produse vor fi vândute, însă competiţia se intensifică în condiţiile în care comercianţii chinezi ţintesc agresiv spre segmentul cu preţuri foarte scăzute. Cu atenţia atrasă de telefoanele mobile inteligente, este uşor să uiţi că Nokia joacă un rol important pe piaţa produselor entry level", a afirmat Ben Wood, director de cercetare la CCS Insight.

Nokia controlează peste 50% din vânzările de telefoane mobile din India şi Africa şi are o prezenţă solidă pe majoritatea pieţelor emergente.

În România, compania finlandeză a început producţia de telefoane mobile în februarie 2008, la fabrica din Jucu, facilitate care a necesitat investiţii de 60 de milioane de euro. În această fabrică lucrează aproximativ 2.100 de angajaţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici