Nokia negociază vânzarea diviziei de lux Vertu

Nokia este în discuţii pentru vânzarea diviziei de lux Vertu din Marea Britanie, care lucrează manual unele dintre cele mai scumpe telefoane mobile din lume, pentru un preţ apropiat de 200 milioane euro, potrivit presei internaţionale.

230 afișări
Imaginea articolului Nokia negociază vânzarea diviziei de lux Vertu

Nokia negociază vânzarea diviziei de lux Vertu (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Surse apropiate companiei finlandeze au declarat luni pentru Reuters că Nokia negociază vânzarea Vertu.

Anterior, Financial Times a scris că grupul este în discuţii avansate cu fondul de capital privat Permira pentru vânzarea Vertu, pentru care ar putea obţine un preţ de circa 200 milioane euro.

Telefoanele Vertu pot avea cristale încrustate în ecran şi safire în taste, unele modele costând peste 200.000 de lire datorită metalelor preţioase folosite.

Nokia a semnalat prima dată intenţia de a vinde Vertu în decembrie şi a anunţat recent că vrea să vândă activele "non-core", secundare operaţiunilor de bază.

Ratingul de credit al companiei a fost retrogradat săptămâna trecută de Standard & Poor's în categoria "junk" a investiţiilor cu caracter speculativ.

După ce a dominat timp de 14 ani piaţa mondială a telefoanelor mobile, Nokia a căzut anul trecut pe locul al doilea după volumul vânzărilor, fiind devansată de grupul sud-coreean Samsung Electronics.

Contactaţi de Reuters, reprezentanţii Nokia, au refuzat să comenteze informaţiile, iar purtătorii de cuvânt ai Vertu şi Permira nu au fost disponibili.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici