Nokia va avea probleme la livrarea unor modele de telefoane, din cauza situaţiei din Japonia

Grupul finlandez Nokia, cel mai mare producător de telefoane mobile din lume, a avertizat, luni, că va avea probleme la livrarea unor modele de telefoane, după ce cutremurul din Japonia a afectat aprovizionarea cu anumite componente.

45 afișări
Imaginea articolului Nokia va avea probleme la livrarea unor modele de telefoane, din cauza situaţiei din Japonia

Nokia va avea probleme la livrarea unor modele de telefoane, din cauza situaţiei din Japonia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Impactul asupra rezultatelor financiare va fi, însă, limitat, a precizat grupul.

"Nokia se aşteaptă la unele perturbări ale capacităţii de a livra un număr de produse din cauza crizei de componente şi materii prime din Japonia", se arată într-un comunicat al grupului. O imagine completă a situaţiei nu este, încă, disponibilă, potrivit Nokia.

Aproximativ 12% din componentele Nokia sunt plătite în yeni, dar ponderea componentelor japoneze în total este probabil mai mare, notează Reuters, ca urmare a unei renegocieri recente a contractelor.

"Nokia este într-o poziţie destul de dificilă. Numărul foarte mare de telefoane pe care le vinde înseamnă că grupul este mai vulnerabil la perturbări neaşteptate ale aprovizionării cu componente decât rivalii", a afirmat şeful diviziei de cercetare a companiei CCS Insight, Ben Wood.

Nokia Siemens Networks, compania mixtă a grupurilor Nokia şi Siemens, a anunţat că nu se aşteaptă la probleme imediate din cauza dezastrului din Japonia.

Grupul Nokia este prezent şi în România, cu o fabrică de telefoane mobile la Jucu, în apropiere de Cluj-Napoca.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici