Nokia va prezenta în septembrie noua generaţie de smartphone-uri, bazate pe Windows Phone 8

Nokia vrea să prezinte în luna septembrie următoarea generaţie de smartphone-uri a companiei, bazate pe sistemul de operare Windows Phone 8 pregătit de Microsoft, care ar putea fi disponibile pe piaţă înainte de sezonul cumpărăturilor de iarnă.

372 afișări
Imaginea articolului Nokia va prezenta în septembrie noua generaţie de smartphone-uri, bazate pe Windows Phone 8

Nokia va prezenta în septembrie noua generaţie de smartphone-uri, bazate pe Windows Phone 8 (Imagine: AFP / MediafaxFoto)

Compania finlandeză intenţionează să prezinte noile modele înainte de lansarea viitorului model iPhone produs de Apple, care va avea loc cel mai probabil pe 12 septembrie.

Piaţa smartphone-urilor este dominată de Apple iPhone şi de companiile care produc telefoane cu sistem de operare Google Android, în frunte cu Samsung Electronics.

Nokia încearcă să vină din urmă cu modele bazate pe sistemele de operare dezvoltate de Microsoft pentru telefoane mobile. Compania a lansat în acest an gama de smartphone-uri premium Lumia, cu sistem de operare Windows Phone 7.

Microsoft pregăteşte pentru această toamnă lansarea platformei Windows 8, prin care caută să vândă o experienţă cât mai omogenă de utilizare de la PC-uri clasice la laptop-uri ultraportabile şi tablete.

Nokia mizează în principal pe campania masivă de advertising derulată de Microsoft pentru Windows 8, sperând că efortul de marketing al gigantului american va face mai populare smartphone-urile din gama Lumia.

Contactaţi de Bloomberg, reprezentanţii Nokia au refuzat să comenteze cu privire la data lansării viitoarelor modele bazate pe Windows Phone.

Compania a pierdut peste 90% din valoarea de piaţă în ultimii 5 ani, după lansarea iPhone în 2007. Nokia este în pierdere de cinci trimestre consecutive, iar cele trei mari agenţii de rating au retrogradat compania în categoria investiţiilor cu caracter speculativ.

Deşi vânzările Lumia sunt mult mai mici decât ale competitorilor, în special ale liderilor de piaţă Apple şi Samsung, livrările au depăşit estimările analiştilor. Nokia a vândut în trimestrul al doilea 4 milioane de telefoane Lumia, depăşind estimările analiştilor, care indicau un volum de 3,8 milioane de unităţi.

Acţiunile companiei, aflate la minimul ultimilor 18 ani înaintea raportului pentru trimestrul al doilea, au revenit cu 43% după publicarea datelor.

Evoluţia pieţei este încă în favoarea Nokia. Estimată la 219,1 miliarde de dolari anul trecut, piaţa telefoanelor "inteligente" nu dă semne de oboseală, în pofida încetinirii creşterii economice la nivel mondial şi crizei din Europa. Strategy Analytics estimează că volumul vânzărilor de smartphone-uri a crescut cu 32% în trimestrul al doilea, la 146 milioane de unităţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici