Nokia vrea să reducă substanţial numărul angajaţilor

Producătorul de telefoane mobile Nokia, prezent şi în România, va reduce substanţial numărul angajaţilor în Finlanda şi alte state, în condiţiile în care grupul îşi modifică strategia de afaceri.

24 afișări
Imaginea articolului Nokia vrea să reducă substanţial numărul angajaţilor

Nokia vrea să reducă substanţial numărul angajaţilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Vor avea loc reduceri substanţiale de personal în diferite state ale lumii, iar acestea vor afecta şi Finlanda", a declarat directorul general al Nokia, Stephen Elop.

El a precizat că este prea devreme pentru a estima numărul locurilor de muncă desfiinţate.

"Aceasta reprezintă cea mai mare reformă structurală care a afectat vreodată sectorul de tehnologie din Finlanda", a declarat ministrul finlandez al Economiei, Mauri Pekkarinen.

Nokia a prezentat vineri detalii legate de noua strategie pe care o va urma grupul. Noua orientare are ca scop îmbunătăţirea competitivităţii şi include schimbări la nivelul conducerii şi al structurii operaţionale.

În România, grupul finlandez produce telefoane mobile la fabrica de la Jucu, în apropiere de Cluj-Napoca.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici