Normele de aplicare a OUG privind drepturile de autor vor fi modificate săptămâna viitoare

Guvernul va modifica săptămâna viitoare normele de aplicare a OUG 58/2010 privind contribuţiile aferente drepturilor de autor, astfel încât angajatorul, nu cetăţeanul, va fi obligat să depună declaraţiile şi să achite contribuţiile, a declarat pentru MEDIAFAX ministrul Mediului, Laszlo Borbely.

36 afișări
Imaginea articolului Normele de aplicare a OUG privind drepturile de autor vor fi modificate săptămâna viitoare

Normele de aplicare a OUG privind drepturile de autor vor fi modificate săptămâna viitoare (Imagine: Laszlo Raduly/Mediafax Foto)

"Un act normativ pentru modificarea ordonanţei de urgenţă şi normelor de aplicare a fost discutat într-o primă lectură miercuri, în şedinţa Guvernului, iar documentul va intra zilele acestea pe circuitul de avizare, iar săptămâna viitoare modificările vor fi adoptate într-o nouă şedinţă a Executivului", a afirmat Borbely.

Borbely, ministru al Mediului şi vicepreşedinte executiv la UDMR, a afirmat marţi că Uniunea a cerut Guvernului modificarea normelor de aplicare a OUG 58/2010, în sensul ca nu cetăţeanul, ci angajatorul să depună declaraţiile şi să achite contribuţiile.

Potrivit acestuia, propunerea Uniunii a fost acceptată ca principiu şi premierul a cerut ministrului Finanţelor ca, în şedinţa de miercuri, să vină cu aceste propuneri de modificare.

Ministrul Muncii, Mihai Şeitan, a declarat, marţi, că ordonanţa de urgenţă respectivă nu va fi schimbată şi că până la sfârşitul lunii septembrie va fi finalizat sistemul de plată on-line.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici