Noua frică a Bruxellesului: că economia este controlată de coloşii IT din SUA

După coşmarul crizei economice, care pare să nu se mai sfârşească, strategii europeni sunt cuprinşi acum de teama că cele mai importante sectoare economice ale Europei au ajuns la mâna companiilor digitale din Statele Unite, scrie The Wall Street Journal.

493 afișări
Imaginea articolului Noua frică a Bruxellesului: că economia este controlată de coloşii IT din SUA

Noua frică a Bruxellesului: că economia este controlată de coloşii IT din SUA (Imagine: Publimedia/Shutterstock)

În timp ce americanii se încred în puterea perturbatoare a schimbării pentru a-şi transforma industriile, mulţi europeni sunt îngrijoraţi că transformările apărute îi vor pune pe ei în dezavantaj şi caută un model pentru a face faţă noilor provocări. Noile temeri sunt cel mai frecvent exprimate de Gunther Oettinger, comisarul european pentru economie şi societate digitală.

“Schimbările radicale şi reformatoare aduse modelelor de business ameninţă industriile tradiţionale. Printre acestea, industriile auto, textilă, energetică, a producătorilor de electrocasnice şi agroalimentară”, a declarat Oettinger recent.  Va vinde Europa numai automobile sau şi gama de noi servicii digitale asociate? s-a întrebat acesta.

Citeşte mai multe despre schimbările economice din Europa pe www.zf.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici