Noutăţi legislative în materie fiscală de la 1 ianuarie 2021. Cu cât va creşte TVA-ul

  • Două legi cu numeroase modificări ale legislaţiei fiscale au fost publicate recent în Monitorul Oficial.
  • De la 1 ianuarie, TVA-ul de 5% se va aplica şi la locuinţe mai scumpe.
  • Noutăţile vizează şi persoanele fizice cu activităţi independente.
9677 afișări
Imaginea articolului Noutăţi legislative în materie fiscală de la 1 ianuarie 2021. Cu cât va creşte TVA-ul

Noutăţi legislative în materie fiscală de la 1 ianuarie 2021. Cu cât va creşte TVA-ul

Numeroase modificări care vizează activitatea businessului tău vor intra în vigoare de la 1 ianuarie 2021.

Printre altele, modificările ţin de inspecţiile fiscale, regimul TVA sau declaraţia unică pe care o depun persoanele cu venituri din activităţi independente.

Din prima zi a anului viitor, TVA-ul în cotă redusă, de 5%, se va aplica şi la locuinţe cu un preţ mai mare. Concret, plafonul până la care se aplică cota redusă de TVA va creşte de la 450.000 de lei la 140.000 de euro (aproximativ 680.000 de lei).

Tot în materie de TVA, plafonul pentru aplicarea sistemului de TVA la încasare se va dubla de la 1 ianuarie.

În 2021, salariaţii vor putea primi un nou tip de ajutor financiar de la angajator, scutit de taxe, cel pentru adopţii.

De cealaltă parte, angajatorii nu vor datora taxe la stat, începând cu veniturile aferente lunii ianuarie, pentru costurile cu telemunca şi pentru costurile de testare epidemiologică şi vaccinare.

Pentru PFA-urile şi celelalte persoane ce obţin venituri din activităţi independente şi profesii libere, termenul pentru depunerea declaraţiei unice va fi 25 mai, în loc de 15 martie. Totodată, 25 mai va fi şi termenul limită pentru plata taxelor aferente veniturilor din acest an. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici