Nuclearelectrica dă în judecată ArcelorMittal Galaţi pentru denunţarea unui contract

Producătorul de energie Nuclearelectrica (SNN) a dat în judecată ArcelorMittal Galaţi, pentru denunţarea unui contract de achiziţie de energie electrică, şi a cerut combinatului daune de 8,5 milioane de lei.

575 afișări
Imaginea articolului Nuclearelectrica dă în judecată ArcelorMittal Galaţi pentru denunţarea unui contract

Nuclearelectrica dă în judecată ArcelorMittal Galaţi pentru denunţarea unui contract (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

"Nuclearelectrica informează acţionarii şi investitorii că a formulat împotriva ArcelorMittal Galaţi o cerere de chemare în judecată având ca obiect (i) constatarea nelegalităţii încetării contractului de vânzare - cumpărare a energiei electrice pe piaţa centralizată a contractelor bilaterale de energie electrică (PCCB) nr. 207 din data de 22.02.2013 şi (ii) obligarea ArcelorMittal Galaţi S.A la achitarea cu titlu de daune interese compensatorii suma totală de 8.575.245,78 lei", se arată într-un comunicat transmis marţi Bursei de Valori Bucureşti.

Combinatul siderurgic a denunţat contractul la 1 aprilie 2014. Înţelegerea încheiată în februarie 2013 avea ca obiect furnizarea de energie în valoare de 107,5 milioane lei până la 30 septembrie 2014.

Nuclearelectrica a obţinut un profit net de 2,9 milioane lei în primul semestru al anului, de peste cinci ori mai mic faţă de profitul net realizat în prima parte a anului anterior, când s-a ridicat la 15,44 milioane lei. Compania de stat a realizat o producţie de electricitate de 5.103 GWh în primele şase luni, în uşoară scădere faţă de producţia din perioada similară a anului trecut, de 5.146 GWh.

Compania asigură circa 20% din producţia totală de energie a ţării şi administrează cele două reactoare nucleare din Cernavodă. Producătorul de energie are circa 2.100 de angajaţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici