Nuclearelectrica şi GE au semnat un contract de mentenanţă de până la 146 milioane dolari

Nuclearelectrica, operatorul centralei nucleare de la Cernavodă, a semnat marţi cu grupul american General Electric (GE) un contract-cadru în valoare de până la 146 milioane dolari privind mentenanţa reactoarelor 1 şi 2, pentru opt ani.

70 afișări
Imaginea articolului Nuclearelectrica şi GE au semnat un contract de mentenanţă de până la 146 milioane dolari

Nuclearelectrica şi GE au semnat un contract de mentenanţă de până la 146 milioane dolari (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit directorului general al Nuclearelectrica, Pompiliu Budulan, valoarea minimă a contractului va fi de 90 milioane dolari, iar cea maximă de 146 milioane dolari.

Contractul a fost semnat în prezenţa ministrului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, Adriean Videanu, şi a ambasadorului Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, Mark Gitenstein.

Videanu a declarat că Nuclearelectrica şi GE colaborează încă din anul 1981, iar acest acord întăreşte securitatea energetică a României.

Gitenstein a afirmat că SUA va sprijini eforturile României de a-şi asigura securitatea energetică.

Nuclearelectrica, deţinută de stat, prin Ministerul Economiei, asigură anual, cu două reactoare care cumulează o putere de 1.400 MW, 18% din necesarul de electricitate la nivel naţional, fiind al doilea producător de energie, după Hidroelectrica.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici