Numărul administratorilor CNADNR va fi redus de la 15 la 7 persoane

Numărul membrilor Consiliului de Administraţie al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) va fi redus cu opt persoane, de la 15 la 7 administratori.

40 afișări
Imaginea articolului Numărul administratorilor CNADNR va fi redus de la 15 la 7 persoane

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Anca Boagiu (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

"Propunem promovarea prezentului proiect de act normativ prin care se stabileşte - în deplină concordanţă cu legislaţia în vigoare şi cu tendinţele înregistrate la nivelul operatorilor economici privaţi - reducerea numărului de membri ai consiliului de administraţie al CNADNR de la 15 la 7", se arată în nota de fundamentare a unui proiect de hotărâre de Guvern, elaborat de Ministerul Transporturilor.

Consiliul va avea în compunere şapte administratori, din care unul va fi un specialist din Ministerul Finanţelor Publice, şi vor fi aleşi de adunarea generală a acţionarilor pe o perioadă de patru ani, cu posibilitatea de a fi realeşi.

În prezent, printre membrii CA se numără directorul general al Metrorex, Gheorghe Udrişte, directorul general al Autorităţii Rutiere Române, Iancu Crăciunoiu, şefa Direcţiei de Investiţii din Ministerul Transporturilor, Dana Galben, dar şi alţi angajaţi ai MTI.

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Anca Boagiu, a demis-o săptămâna trecută, pe Dorina Tiron din funcţia de director general al CNADNR din cauza managementului defectuos, atât la nivelul actului administrativ, cât şi în relaţia cu firmele de construcţii şi cele de consultanţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici