Numărul bancherilor din UE care câştigă peste 1 milion de euro atinge un nivel record. Aproape o treime sunt din Germania

Numărul bancherilor şi al specialiştilor în investiţii din UE care câştigă mai mult de 1 milion de euro a atins un nivel record în 2021, pe măsură ce serviciile bancare au cunoscut un boom economic, iar Brexit a împins mai mulţi angajaţi pe continent.

1104 afișări
Imaginea articolului Numărul bancherilor din UE care câştigă peste 1 milion de euro atinge un nivel record. Aproape o treime sunt din Germania

Rândurile celor care câştigă cel mai bine a crescut cu peste 40%, ajungând la 1 957 în 2021, potrivit cifrelor publicate joi de Autoritatea Bancară Europeană. Este cel mai ridicat nivel de când ABE a început să colecteze date în 2010.

Creşterea evidenţiază o consecinţă a Brexitului, în urma căruia bancherii de rang înalt au fost nevoiţi să se mute din Londra în centrele financiare din UE.

"Această creştere este legată de performanţa generală bună a instituţiilor, în special în domeniul băncilor de investiţii şi al tranzacţiilor şi vânzărilor, de continuarea relocărilor de personal din Marea Britanie în UE şi de o creştere generală a salariilor", a precizat ABE, potrivit Financial Times.

Italia, Franţa şi Spania au avut cea mai mare parte a creşterii, cu 70%, dar Germania rămâne statul membru cu cea mai mare populaţie de angajaţi bancari cu venituri mari, aproape 600.

Conform datelor Autorităţii Bancare Europene, România are cinci bancheri ce câştigă peste un milion de euro.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici