Numărul băncilor americane intrate în faliment a crescut la 125

Şase bănci din Statele Unite s-au prăbuşit în săptămâna încheiată la 19 septembrie, ridicând totalul instituţiilor de credit intrate în faliment de la începutul anului la 125, au anunţat autorităţile americane, citate de Bloomberg.

26 afișări
Imaginea articolului Numărul băncilor americane intrate în faliment a crescut la 125

Numărul băncilor americane intrate în faliment a crescut la 125 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Trei dintre cele şase bănci au fost preluate de Community & Southern Bank din Georgia, în timp ce alte trei au fost închise de autorităţile de reglementare.

Prăbuşirea celor şase bănci a determinat costuri de 347,6 milioane de dolari pentru Autoritatea Federală de Asigurare a Depozitelor.

Ritmul falimentelor este mai rapid decât anul trecut, când au fost înregistrate cele mai multe bănci prăbuşite din ultimii 17 ani.

Autorităţile americane au închis anul trecut 140 de bănci.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici