Numărul de locuinţe finalizate în primul semestru al anului a scăzut cu 20,5%

Numărul de locuinţe terminate în primul semestru al anului a scăzut cu 20,5% faţă de aceeaşi perioadă din 2009, ajungând la 18.674 unităţi, peste jumătate fiind amplasate în mediul urban, conform datelor Institutului Naţional de Statistică (INS).

66 afișări
Imaginea articolului Numărul de locuinţe finalizate în primul semestru al anului a scăzut cu 20,5%

Numărul de locuinţe finalizate în primul semestru al anului a scăzut cu 20,5% (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

Astfel, în mediul urban au fost terminate în primele şase luni ale anului 9.620 locuinţe, în scădere cu 21,3% faţă de acelaşi interval din anul anterior, iar în mediul rural 9.054, cu 20% mai puţine, se arată într-un comunicat al INS.

Din repartiţia pe fonduri de finanţare reiese că, faţă de primul semestru al anului trecut, în intervalul similar din 2010, a scăzut atât numărul locuinţelor realizate din fonduri private, cât şi al celor din fonduri publice, cu 4.356 locuinţe, respectiv cu 471 locuinţe.

Distribuţia în profil regional pune în evidenţă o creştere a numărului locuinţelor terminate în regiunea de dezvoltare Centru (+156 locuinţe ). Cele mai importante scăderi au fost înregistrate în regiunile de dezvoltare Nord - Vest (-1.725 locuinţe), Sud - Est (-1.256 locuinţe), Nord - Est (-751 locuinţe ), Bucureşti - Ilfov (-623 locuinţe ), Vest (-404 locuinţe), Sud - Vest Oltenia (-134 locuinţe) şi Sud - Muntenia (-90 locuinţe).

În trimestrul al doilea au fost date în folosinţă 10.689 locuinţe, în scădere cu 2.217 locuinţe, faţă de perioada similară a anului anterior.

Pe medii de rezidenţă, în trimestrul al doilea din 2010, cele mai multe locuinţe, respectiv 51,7%, au fost construite în mediul urban.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici