Numărul de salariaţi a crescut la cel mai înalt nivel din 2009 încoace, dar piaţa muncii nu şi-a revenit încă la „normalul“ de dinainte de criză

Efectivul salariaţilor din economie a ajuns la finalul lunii iulie a acestui an la 4,44 milioane de persoane, nivelul maxim înregistrat din luna octombrie a anului 2009 încoace, însă piaţa muncii mai are încă de recuperat încă 300.000 – 400.000 de locuri de muncă pentru a ajunge la numărul mediu înregistrat în anul 2008, potrivit datelor de la Institutul Naţional de Statistică.

226 afișări
Imaginea articolului Numărul de salariaţi a crescut la cel mai înalt nivel din 2009 încoace, dar piaţa muncii nu şi-a revenit încă la „normalul“ de dinainte de criză

Numărul de salariaţi a crescut la cel mai înalt nivel din 2009 încoace, dar piaţa muncii nu şi-a revenit încă la „normalul“ de dinainte de criză (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

„Creşterea numărului de salariaţi este o consecinţă a faptului că firmele şi-au majorat capacităţile de producţie în România, în detrimentul statelor din Asia sau din Africa de Nord, pentru că avem costurile încă scăzute. Companiile străine, mai ales din domeniul manufacturii, şi-au dat seama de oportunităţile de investiţii şi de dezvoltare în România, iar în perioada octombrie-noiembrie mă aştept ca numărul de salariaţi să fie şi mai mare, pentru că în mod tradiţional sunt cereri de angajări pe final de an, în perioada Crăciunului, şi va scădea pe la finalul lui decembrie- începutul anului viitor”, a spus Florin Godean, country manager al firmei de recrutare şi închiriere de forţă de muncă temporară Adecco România, care are în prezent 6.500 de angajaţi în regim temporar.

El a mai precizat că sectoarele cele mai active din punctul de vedere al angajărilor din ultima perioadă sunt producţia de componente auto şi componente electronice, industria serviciilor de externalizare (busiess process outsourcing, call center, shared service center) dar şi industria IT (unde volumele de angajări nu sunt foarte mari, pentru că nu există suficient de mulţi candidaţi  pregătiţi pentru a se angaja în acest domeniu).

Citeşte mi multe despre piaţa muncii din România pe www.zf.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici