Numărul de turişti de pe Valea Prahovei, la jumătate faţă de weekend-ul trecut

Vremea deosebit de rece i-a făcut pe mulţi turişti să renunţe la weekend-ul la munte, hotelierii de pe Valea Prahovei spunând că numărul turiştilor din staţiuni este la jumătate faţă de cel înregistrat la sfârşitul săptămânii trecute.

297 afișări
Imaginea articolului Numărul de turişti de pe Valea Prahovei, la jumătate faţă de weekend-ul trecut

Numărul de turişti de pe Valea Prahovei, la jumătate faţă de weekend-ul trecut (Imagine: Petre Bitoiu/Mediafax Foto)

În condiţiile în care s-au înregistrat temperaturi extrem de scăzute pentru această perioadă a anului, mulţi turişti nu s-au încumetat să plece la drum şi au renunţat la a merge la munte în acest sfârşit de săptămână.

Conform reprezentanţilor hotelierilor din Buşteni şi Sinaia, numărul turiştilor care au mers la munte în acest weekend este la jumătate faţă de cel înregistrat la sfârşitul săptămânii trecute.

Şeful Salvamont Buşteni, Gheorghe Haiduc, spune că foarte puţini turişti au urcat pe platoul Bucegi în aceste zile, deşi vremea a fost frumoasă pe munte şi a permis ca trasele montane să fie deschise turiştilor.

La munte nu a nins, iar circulaţia pe DN 1, pe Valea Prahovei, se desfăşoară în condiţii normale.

Salvatorii montani le recomandă celor care vor să urce pe munte în perioada următoare să se echipeze corespunzător, să aibă bateriile telefoanelor încărcate şi o sursă se lumină şi să nu se abată de la trasele marcate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici