Numărul şomerilor din UE a crescut uşor în octombrie

Rata şomajului din Uniunea Europeană a urcat uşor în octombrie, de la 9,2% în septembrie la 9,3%, iar numărul total al şomerilor a crescut cu 258.000, la 22,51 milioane de persoane, potrivit datelor Eurostat.

24 afișări
Imaginea articolului Numărul şomerilor din UE a crescut uşor în octombrie

Numărul şomerilor din UE a crescut uşor în octombrie (Imagine: MediafaxFoto/AFP)

Numărul total al şomerilor din octombrie, din UE, este cu puţin mai mult de cinci milioane de persoane peste nivelul înregistrat în aceeaşi lună a anului trecut.

Dintre cele 22 de state prezente în raportul biroului european de statistică, doar Germania, Irlanda şi Malta au înregistrat scăderi ale ratei şomajului în octombrie. Indicatorul a rămas neschimbat faţă de septembrie în Olanda şi Austria.

România este prezentă cu date din al doilea trimestru, când a consemnat o rată a şomajului de 6,4%, faţă de 5,7% în perioada similară din 2008.

În octombrie 2009, cele mai reduse rate ale şomajului le-au avut Olanda (3,7%) şi Austria (4,7%).

Cel mai ridicat nivel al indicatorului a fost observat la Letonia (20,9%) şi Spania (19,3%).

La nivelul UE, rata şomajului pentru tineri cu vârste sub 25 de ani a urcat de la 20,4% în septembrie la 20,7% în octombrie. În ocombrie 2008, rata era de 16,2%.

În zona euro, regiune care reuneşte cele mai mari economii ale Europei, rata şomajului s-a menţinut în octombrie la nivelul lunii septembrie, de 9,8%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici