Numărul sosirilor turiştilor străini în România a trecut de două milioane, în 2015

Numărul sosirilor turiştilor internaţionali a ajuns la 2,235 milioane, în 2015, în creştere faţă de 2014 când au fost înregistraţi 1,912 milioane de turişti, potrivit studiului despre trendurile pe termen scurt în turism, în Uniunea Europeană, realizat de Organizaţia Mondială a Turismului.

147 afișări
Imaginea articolului Numărul sosirilor turiştilor străini în România a trecut de două milioane, în 2015

Numărul sosirilor turiştilor internaţionali în România a trecut de două milioane, în 2015

Sosirile turiştilor internaţionali în Uniunea Europeană au crescut cu 4% în 2016, ajungând la aproape 500 de milioane, 40% din totalul mondial, potrivit studiului Organizaţiei Mondiale a Turismului.

În Uniunea Europeană, cele cinci economii aflate în dezvoltare: Bulgaria, Polonia, Ungaria, România şi Croaţia, au crescut la o rată de 6%. Cele 23 de economii dezvoltate, printre care se numără cele 19 ţări din zona euro, au înregistrat o rată de creştere de 4%.

Cele nouă destinaţii din Europa Centrală şi de Est au înregistrat o rată de creştere de 7%, cu peste 4 milioane de sosiri mai mult, ajungând la 71 de milioane. România şi Lituania au raportat o creştere de 11% în perioada septembrie-noiembrie.

Cele 28 de state ale UE au înregistrat o creştere a sosirilor turiştilor internaţionali de peste 4% în 2016, ajungând la 499 milioane, cu 21 de milioane mai mult decât anul anterior.

Anul 2016 a fost al şaptelea an consecutiv de creştere pentru ţările din UE, după criza economică şi financiară din 2009, cu 107 milioane de turişti mai mult faţă de 2008, nivelul înregistrat înainte de criză.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici