Nvidia ar putea prelua Arm într-o tranzacţie de 40 de miliarde de dolari

  • Compania Nvidia se apropie de încheierea unui acord de cumpărare a companiei de tehnologie Arm de la SoftBank Group, pentru peste 40 de miliarde de dolari, într-o tranzacţie care ar crea un gigant în industria de specialitate, potrivit unor surse Reuters
  • SoftBank a achiziţionat Arm pentru 32 de miliarde de dolari în 2016, cea mai mare achiziţie realizată vreodată
  • Nvidia este cunoscută pentru cipurile sale grafice pentru industria jocurilor video
587 afișări
Imaginea articolului Nvidia ar putea prelua Arm într-o tranzacţie de 40 de miliarde de dolari

Nvidia ar putea prelua Arm într-o tranzacţie de 40 de miliarde de dolari

O tranzacţie în numerar şi acţiuni pentru Arm ar putea fi anunţată săptămâna viitoare, au spus sursele citate.

Nvidia este cunoscută pentru cipurile sale grafice pentru industria jocurilor video, dar s-a dezvoltat şi pe alte pieţe, inclusiv inteligenţa artificială, maşini autonome şi centre de date.

Arm furnizează tehnologie pentru aproape toate dispozitivele mobile, cum ar fi telefoane şi tablete, dar se extinde şi în procesoare pentru maşini, servicii de centre de date şi alte dispozitive.

Compania britanică nu produce cipuri dar licenţiază tehnologia de bază, astfel încât alţii să poată face cipuri şi a colaborat anterior cu Nvidia.

Anul trecut, Nvidia a declarat că va face ca microprocesoarele sale să funcţioneze cu tehnologie Arm pentru a construi supercalculatoare, sisteme care sunt utilizate atât pentru modelarea previziunilor climatice, cât şi pentru dezvotarea armelor nucleare.

SoftBank a achiziţionat Arm pentru 32 de miliarde de dolari în 2016, cea mai mare achiziţie realizată vreodată.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici