O aplicaţie de friending lansată de români în Spania, care a adunat mii de utilizatori, va fi disponibilă în curând şi în România

Floca este o aplicaţie de friending şi chat around, dezvoltată de o companie de tehnologie din Iaşi, lansată luna aceasta în Madrid, iar în prima săpămână a adunat peste 50.000 de utilizatori, urmând ca în iunie să fie lansată şi în România, arată un comunicat transmis marţi de companie.

1605 afișări
Imaginea articolului O aplicaţie de friending lansată de români în Spania, care a adunat mii de utilizatori, va fi disponibilă în curând şi în România

O aplicaţie de friending lansată de români în Spania, care a adunat mii de utilizatori, va fi disponibilă în curând şi în România

În ceea ce priveşte piaţa din Spania, Floca urmăreşte până la finalul anului peste 100.000 de utilizatori activi lunar, aplicaţia urmând să fie lansată în luna iunie şi în România. Dezvoltatorii urmăresc să atingă peste 10.000 de utilizatori activi în prima lună de la lansare.

Aplicaţia de Friending a fost dezvoltată de Inovatie Alia, o companie de tehnologie din Iaşi, iar denumirea aplicaţiei reprezintă un acronim care reuneşte funcţiile principale ale aplicaţiei: Friends Location & Chat Around.

„Programul uşurează interacţiunea între utilizatori prin intermediul funcţiei de chat şi de localizare. Mai exact, un utilizator poate intra în contact cu alţii utilizatori din proximitate prin intermediul GPS-ului de pe telefon, având posibilitatea în acelaşi timp să iniţieze discuţii fără niciun fel de filtru sau barieră”, arată comunicatul.

Creatorii aplicaţiei spun că aceasta se adresează atât celor care vor să cunoască noi oameni, cât şi celor care vor să rămână în contact cu prietenii lor. În cazul zonelor aglomerate, precum festivalurile sau evenimentele mari, funcţia de localizare îi ajută să rămână în contact cu grupul.

„Segmentul de vârstă principal al aplicaţiei Floca este publicul tânăr, cu vârste cuprinse între 17 şi 24 de ani, dar nu exclusiv. Oricine poate folosi Floca, scopul aplicaţiei fiind de a-i apropia pe oameni în mediul offline. Aplicaţia este gratuită şi este disponibilă în magazinele Google Play şi AppStore”, spun reprezentanţii companiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici