#TrebuieSaRepornimBusinessul  O bancă analizează câte 100-150 de dosare pe zi pentru acordarea de credite prin IMM Invest

  • La Banca Transilvania s-au înscris prin IMM Invest peste 22 de mii de companii
  • Dintre acestea 4.000 sunt acum în analiză, iar câteva ste au fost trimise la Fond
  • Plafonul iniţial acordat Băncii Transilvania a fost de 3,4 mld. de lei
605 afișări
Imaginea articolului O bancă analizează câte 100-150 de dosare pe zi pentru acordarea de credite prin IMM Invest

La Banca Transilvania sunt peste 300 de mii de companii active care au cel puţin un cont deschis, iar dintre acestea doar 22.000, majoritatea mici, au aplicat prin IMM Invest pentru a primi credite cu garanţii date de stat. Până acum în cadrul BT peste 4.000 de cereri de credit sunt în analiză, iar câteva sute au fost deja aprobate.

,,Ne aşteptăm ca numărul de dosare pe zi să crească. (...) Plafonul oficial pe care BT l-a primit iniţial a fost de 3,4 mld. de lei. Ne aşteptăm ca această sumă să crească”, a spus Tiberiu Moisă, director general adjunct, MidCorporate&IMM BT în cadrul emisiunii ZF Live.

Companiile aplicante trec prin diferite proceduri pănâ la aprobare, iar documentaţia necesară fiecăreia durează destul de mult timp pentru a fi realizată.

,,Pentru firmele mici şi foarte mici poate să fie pentru prima oară când participă la un mecanism cu fonduri publice, poate să fie pentru prima oară când fac o asemenea documentaţie şi atunci noi încercăm să oferim asistenţă şi alocăm foarte mult timp”, a mai adăugat acesta.

Tiberiu Moisă a mai precizat că săptămâna viitoare Bănca Transilvania în medie va depăşi zilnic 100-150 de dosare aprobate şi trimise către Fondul de Garantare.

IMM Invest este un program guvernamental care oferă întreprinderilor mici şi mijlocii posibilitatea de a accesa linii de credite pentru investiţii şi capital de lucru cu garanţii date de stat. Până acum sunt peste 59.000 de mii de aplicanţi şi 582 sunt finalizate.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici