O companie IT angajează doar persoane care suferă de autism

Auticon este o companie din domeniul tehnologic care angajează în mod exclusiv adulţi care suferă de autism.

1333 afișări
Imaginea articolului O companie IT angajează doar persoane care suferă de autism

O companie IT angajează doar oameni care suferă de autism (Foto: Auticon)

Compania, cu sedii în Marea Britanie, Statele Unite, Franţa, Italia şi Elveţia, angajează experţi IT, oferindu-le instruire şi ajutoare pentru ajustarea la programul de lucru pentru a se asigura că angajaţii sunt fericiţii şi confortabili în fiecare zi.

Auticon este o companie care recunoaşte talentul incredibil şi gama largă de abilităţi al celor cu autism. De aceea s-a decis să schimbe modul în care sunt angajaţi aceşti oameni. Întreprinderea internaţională este în continuă dezvoltare şi are în plan expansiunea în Scoţia.

Şi totuşi de ce este acest lucru un pas aşa de important pentru oamenii autişti? Conform Societăţii Naţionale al Autismului, doar 16% din adulţii autişti se află pe piaţa de muncă. Această situaţie nu s-a îmbunătăţit deloc în ultimii 10 ani.

Viola Sommor, directorul Auticon Marea Britanie şi unul dintre membrii fondatori, a vorbit cu site-ul UNILAD despre companie şi importanţa acesteia.

Vorbind despre dificultăţile oamenilor autişti cu privire la posibilităţile de angajare, Viola şi-a exprimat îngrijorarea în legătură cu procesul general de recrutare. Acesta pur şi simplu nu ţine cont de aceste persoane şi îi exclude în multe feluri.

„Din păcate, mulţi oameni autişti sunt predispuşi la stereotipuri, aşa că atunci când aplică la companii mari mulţi nu reuşesc să facă faţă şi să meargă mai departe cu procesul de recrutare. De asemenea, după ce li se oferă un loc de muncă, aceştia se chinuie să îl menţină din cauza unei lipse de înţelegere cu privire la ajustările în spaţiile de muncă conveţionale.”

De regulă, locurile de muncă sunt concepute pentru oamenii obişnuiţi, iar persoanele cu autism lucrează diferit din punct de vedere neuorologic. Trebuie să avem un mediu de lucru flexibil care să aibă în vedere cerinţele individuale ale oricărui om.

Bunăstarea personalului este principala îngrijorare al companiei Auticon, aceasta lucrând în mod constant la ajustări pentru reprezenta confortul şi dezvoltarea angajaţilor.„Schimbările sunt nesfârşite, dar cel mai important lucru este recunoaşterea individualităţii.”

„Îi tratăm pe toţi individual şi petrecem mult timp pentru a-i cunoaşte pe angajaţii noştrii şi pentru a afla ce tip de mediu de lucru îi poate ajuta să prospere”, a adăugat în continuare Viola.
În plus, compania angajează şi antrenori specializaţi. Fiecare lucrează cu câte şase sau şapte angajaţi autişti pentru a-i antrena astfel încât să se dezvolte şi să profite pe deplin de toate ajustările oferite la locul de muncă.

De asemenea antrenorii specializaţi lucrează şi cu clienţii companiei, pentru a-i ajuta să creeze un spaţiu de lucru divers din punct de vedere neurologic şi pentru a construi un loc pentru angajaţi cu stiluri cognitive variate.

Şocant este că 85% din mâna de lucru de la Auticon Marea Britanie erau şomeri înainte de a se angaja la companie. În ciuda faptului că majoritatea aveau studii superioare, se dovedeşte că există o neconcordanţă uriaşă între talentul imens al persoanelor cu autism şi rata de angajare scăzută.

„Avem această sursă de oameni calificaţi şi talentaţi iar ei au un deficit în domeniul IT în Marea Britanie”, a afirmat Viola.

„Este logic ca noi să încercăm să combinăm aceste două lucruri şi să creeăm o companie ca Auticon care oferă spaţii de lucru destinate pentru oameni autişti.”

Compania are planuri ambiţioase de creştere pentru anul acesta. Deja a lansat un proces de recrutare pentru experţi IT care suferă de autism în Londra dar şi Scoţia.

Articol scris de Ioana Scholler

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici