O companie suspendă contractele de muncă ale salariaţilor şi le taie o primă specială

Oil Terminal suspendă, începând de luni, contractele individuale de muncă ale salariaţilor pentru o perioadă de 10 zile lucrătoare şi va tăia prima de Ziua Petrolistului, ca urmare a unei măsuri de reducere a cheltuielilor, anunţă compania într-un raport publicat pe site-ul Bursei de Valori.

599 afișări
Imaginea articolului O companie suspendă contractele de muncă ale salariaţilor şi le taie o primă specială

O companie suspendă contractele de muncă ale salariaţilor şi le taie o primă specială

„Societatea Oil Terminal SA, informează pe toţi cei interesaţi asupra următoarelor măsuri de reducere a cheltuilor: se suspendă contractele individuale de muncă ale salariaţilor societăţii pentru o perioadă de 10 zile lucrătoare, beneficiind de o indemnizaţie de 75% din salariul de încadrare corespunzător locului de muncă ocupat, în conformitate cu prevederile art. 53 din Codul Muncii, începând cu data de 20 august 2018”, precizează compania.

De asemenea, Oil Terminal anunţă în raport că, în data de 20 august 2018, conducerea societăţii şi sindicatul reprezentiv din cadrul societăţii „au semnat actul adiţional nr.2 la Contractul Colectiv de muncă aplicabil la nivelul unităţii, prin care, de comun acord, s-a stabilit că în anul 2018, prima de Ziua Petrolisului nu se acordă”.

Săptămâna trecută, Oil Terminal şi-a publicat rapoartele financiare din semestrul al doilea 2018, unde anunţa că a înregistrat o pierde de 1 milion de lei, faţă de un profit net de 2,3 milioane de lei în primele şase luni ale anului trecut.

De asemenea, cifra de afaceri a Oil Terminal din primele şase luni a scăzut cu 11,3%, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, până la 68,1 milioane de lei.

Principalul acţionar al companiei este statul român, prin Ministerul Energiei, care deţine 59,62% din capitalul social. La 29 iunie 2018, acţiunile Oil Terminal au fost tranzacţionate la valoarea de 0,1528 lei/acţiune (preţ de închidere), capitalizarea fiind astfel de 89 de milioane de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici