O misiune FMI vine miercuri în România

O misiune a Fondului Monetar Internaţional se va afla în România în perioada 28 octombrie-9 noiembrie, la solicitarea preşedintelui Traian Băsescu, pentru a doua revizuire a acordului stand-by, dar ar putea fi nevoie şi de o altă delegaţie care să discute cu noul Guvern, a anunţat instituţia.

24 afișări
Imaginea articolului O misiune FMI vine miercuri în România

O delegaţie a FMI va veni săptămâna viitoare la Bucureşti (Imagine: Mediafax Foto)

"Din cauza situaţiei politice actuale, misiunea FMI va iniţia discuţii cu autorităţile pentru a doua revizuire a acordului stand-by, dar este posibil să fie nevoie de o nouă delegaţie care să continue negocierile după ce se va forma noul guvern", a declarat într-un comunicat şeful misiunii instituţii financiare internaţionale în România, Jeffrey Franks.

El a precizat că FMI va vizita România împreună cu echipe de reprezentanţi ai Comisiei Europene şi Băncii Mondiale.

"În timpul vizitei, misiunea FMI va evalua performanţa economică recentă a ţării şi va discuta cu autorităţile despre obiectivele economice pentru anul viitor, dar şi de măsurile de politică şi reformele structurale necesare pentru atingerea acelor ţinte", a mai spus Franks.

El a precizat că misiunea FMI se va întâlni şi cu reprezentanţi ai partidelor politice, sindicatelor, asociaţiilor de afaceri, băncilor şi ai organizaţiilor societăţii civile.

"Misiunea va prezenta concluziile la sfârşitul vizitei. Încheierea cu succes a celei de-a doua revizuiri a acordului va necesita angajament politic larg pentru aprobarea bugetului pe 2010, care să ţintească un deficit de maxim 5,9% din PIB", a adăugat şeful misiunii FMI.

Oficialul instituţiei a explicat că, după ce se va ajunge la un acord cu privire la politicile fiscale şi macroeconomice esenţiale pentru succesul programului, Consiliul Executiv al instituţiei îl va analiza.

Surse oficiale au declarat joi pentru MEDIAFAX că o delegaţie a Fondului Monetar Internaţional, însoţită de oficiali ai Băncii Mondiale, va veni cel mai probabil săptămâna viitoare la Bucureşti, pentru a realiza a doua evaluare a acordului stand-by cu România.

Reprezentanţii Băncii Mondiale şi ai FMI au anunţat în ultima săptămână că vizita de evaluare în România a fost amânată până la formarea noului guvern.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici