O echipă de experţi ai FMI efectuează în perioada 7-20 aprilie o misiune tehnică la sediul ANAF

O echipă de experţi ai FMI efectuează, în perioada 7-20 aprilie, o misiune tehnică la sediul ANAF, pentru a acorda asistenţă în legătură cu metodele indirecte de control şi creşterea gradului de conformare în rândul persoanelor fizice cu venituri sau averi mari, a anunţat agenţia.

21 afișări
Imaginea articolului O echipă de experţi ai FMI efectuează în perioada 7-20 aprilie o misiune tehnică la sediul ANAF

O echipă de experţi ai FMI efectuează în perioada 7-20 aprilie o misiune tehnică la sediul ANAF (Imagine. Daniel Mihailescu/Mediafax Foto)

"Misiunea FMI se desfăşoară în conformitate cu angajamentele asumate de Guvern în cuprinsul Scrisorii suplimentare de intenţie agreată cu Fondul la 10 martie. Această misiune are ca scop monitorizarea stadiului implementării recomandărilor formulate de experţii Fondului în cuprinsul raportului misiunii anterioare a FMI, pe aceeaşi temă, organizată la Bucureşti în perioada 24 ianuarie - 4 februarie 2011", se arată într-un comunicat al ANAF.

ANAF precizează că misiunea vizează, totodată, asigurarea "suportului documentar" pornind de la buna practică internaţională în domeniu necesar elaborării procedurii de analiză de risc care va conduce la selectarea persoanelor fizice ce vor fi verificate, elaborarea unui proiect de organizare internă a structurii responsabile cu verificarea situaţiilor fiscale personale, în cadrul ANAF, precum şi o analiză a pregătirii profesionale necesară inspectorilor fiscali în vederea aplicării corecte a metodelor indirecte de control.

"Sunt foarte mulţumit că am reuşit să conturez această direcţie de control din cadrul ANAF, care va verifica acele persoane fizice care realizează venituri mari sau au averi considerabile şi care nu plătesc statului impozitele aferente. Inspectorii fiscali ai acestei direcţii au beneficiat şi beneficiază în continuare de experienţa unor specialişti precum cei de la FMI. Mi-am propus ca această direcţie să funcţioneze la standarde internaţionale şi de aceea experţii care le vor oferi consultanţă inspectorilor fiscali români provin din ţări unde aceste verificări se fac de zile (sic) şi cu rezultate foarte bune: de la IRS - SUA şi de la Fiscul francez", a declarat în comunicat preşedintele ANAF, Sorin Blejnar.

Guvernul a decis, la finele anului trecut, că persoanele fizice ale căror venituri reale depăşesc cu cel puţin 50.000 lei sumele declarate vor plăti impozit de 16% aplicat la diferenţa dintre cele două valori.

Guvernul a aprobat normele de verificare a marilor averi, aplicabile începând cu acest an. În luna martie Executivul a aprobat normele de verificare a persoanelor cu venituri mari, iar procedurile vor fi aplicate din acest an, potrivit purtătorului de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici