O firmă cere în instanţă insolvenţa retailerului Metro

O firmă care are de recuperat bani de la Metro Cash&Carry România a solicitat în instanţă deschiderea procedurii de insolvenţă a retailerului, iar Tribunalul Bucureşti a admis cererea introductivă şi a stabilit data de 3 octombrie ca termen în acest dosar.

329 afișări
Imaginea articolului O firmă cere în instanţă insolvenţa retailerului Metro

O firmă cere în instanţă insolvenţa retailerului Metro (Imagine: Mediafax Foto)

Tribunalul Bucureşti a admis, la 16 mai, cererea introductivă formulată de producătorul şi distribuitorul de ouă Toneli Holding privind procedura generală de insolvenţă împotriva Metro România şi a desemnat Consulta 99 drept administrator judiciar al companiei.

Datoria reclamată se ridică la 588.000 de lei, reprezentând facturi neachitate pentru livrări de ouă, în perioada 2004 - 2007.

Potrivit Metro, suma ar fi 211.696 de lei, însă valoarea nu este certă, lichidă şi exigibilă.

Compania susţine că nu a primit decizia instanţei, pe care ulterior o va ataca.

"Considerăm această hotărâre complet neîntemeiată şi vom ataca hotărârea cu recurs în instanţă, dar pentru acest lucru avem nevoie ca hotărârea judecătorească să fie redactată şi comunicată conform legii", a declarat pentru MEDIAFAX şeful Biroului de reprezentanţă al grupului Metro AG în România, Delia Cucu.

Sentinţa Tribunalului Bucureşti din 16 mai este definitivă şi poate fi atacată cu recurs în zece zile de la pronunţare.

Cucu a adăugat că nu se poate vorbi despre insolvenţă sau faliment în cazul Metro Cash&Carry, în condiţiile în care compania a înregistrat o cifră de afaceri de 1,6 miliarde de euro în 2007.

Instanţa a stabilit că deschiderea procedurii de faliment trebuie notificată către debitor, creditori şi Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Bucureşti pentru menţiuni.

Potrivit deciziei instanţei, termenul limită pentru înregistrarea cererii de admitere a creanţelor este 11 iulie. Termenul limită pentru verificarea creanţelor, întocmirea, afişarea şi comunicarea tabelului preliminar al creanţelor a fost stabilit pentru 8 august. Tabelul definitiv al creanţelor va trebui întocmit şi afişat până în 5 septembrie, iar prima adunare a creditorilor urmează să aibă loc, potrivit deciziei instanţei, pe 11 august.

"Dispune indisponibilizarea acţiunilor ori a părţilor sociale sau de interes în registrele speciale de evidenţa sau în conturile înregistrate electronic. Pune în vedere adunării generale a acţionarilor/asociaţilor debitoarei să desemneze un reprezentant-administrator special", se arată în sentinţa Tribunalului Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici