O nouă bătaie de cap pentru Boeing: Unde parchează avioanele 787 care au interdicţie la zbor

De cinci săptămâni aeronavele 787 Dreamliner nu mai au voie să zboare din cauza problemelor apărute la baterii, iar Boeing se confruntă din acest motiv cu o altă problemă, unde să parcheze avioanele care ies dintr-o fabrică gigant de lângă Seattle.

1190 afișări
Imaginea articolului O nouă bătaie de cap pentru Boeing: Unde parchează avioanele 787 care au interdicţie la zbor

O nouă bătaie de cap pentru Boeing: Unde parchează avioanele 787 care au interdicţie la zbor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Boeing nu a dorit să oprească activitatea la fabrica din Everett, statul Washington, şi la o altă unitate din Charleston, astfel că săptămânal este produs un nou 787.

În momentul în care Administraţia Federală pentru Aviaţie (FAA) a decis consemnarea tuturor aeronavelor 787 erau în exploatare 50 de astfel de aparate la nivel mondial.

"În prezent avem suficient spaţiu pentru parcarea avioanelor la Everett şi nu vom specula despre limitările din viitor", a declarat Marc Birte, purtător de cuvânt al Boeing.

Persoane apropiate situaţiei au declarat însă că Boeing a luat legătura cu două mari companii specializate în stocarea avioanelor comerciale, pentru parcarea altor modele de aeronave care dintr-un motiv sau altul nu pot fi livrate imediat clienţilor, relatează New York Times.

Având în vedere că este nevoie de aprobarea specială a FAA pentru zborurile 787, sursele au arătat că Boeing încearcă să facă loc pentru parcarea acestora pe terenurile companiei.

Producţia Dreamliner decurge în ritm normal la ambele fabrici, întrucât oprirea sau încetinirea activităţilor ar fi foarte dificilă şi costisitoare având în vedere că elementele componente sunt fabricate în întreaga lume.

Motoarele sunt produse în Marea Britanie, fuzelajele în Italia, iar diverse părţi ale aripilor în Coreea de Sud, Australia şi Japonia.

"Nu poţi opri fabrici din toată lumea. Următorul pas ar fi ca furnizorii să nu trimită componentele, dar câte aripi poate stoca Mitsubishi?", a declarat Yossi Sheffi, profesor la Massachusetts Institute of Technology.

Boeing a parcat avioanele pe terenurile fabricilor, pe pista de aterizare de la unitatea din Everett, precum şi pe o pistă a unui aeroport din apropiere.

Sheffi a explicat că problema este una deosebită, având în vedere mărimea produsului care trebuie stocat şi a faptului că avioanele nu au permisiunea să zboare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici