O nouă companie aeriană va opera zbouri pe piaţa autohtonă. Când e programată prima cursă

Animawings, o nouă companie aeriană specializată în chartere, va opera zboruri pe piaţa românească începând cu acest an, primul zbor fiind programat pe 1 mai, au anunţat oficialii companiei în cadrul evenimentului de lansare de joi.

1761 afișări
Imaginea articolului O nouă companie aeriană va opera zbouri pe piaţa autohtonă. Când e programată prima cursă

O nouă companie aeriană va opera zbouri pe piaţa autohtonă. Când e programată prima cursă

Acţionarii operatorului aerian sunt companiile Memento Group, din care face parte şi turoperatorul român Christian Tour, precum şi operatorul aerian elen Orange2Fly.

"Ideea de a crea acastă companie s-a născut în urmă cu mai bine de un an şi a pornit de la nevoia reală de aeronave care să deservească turoperatorii ce organizează zboruri charter în România. Piaţa autohtonă a charterelor este în creştere, în timp ce numărul avioanelor disponibile pentru chartere în România nu reuşeşte să acopere necesarul", a declarat Tudor Constantinescu, directorul comercial al Animawings şi fost director comercial al Blue Air.

Flota Animawings deţine două avioane de tip Airbus A320-200, cu câte 180 de locuri, care vor asigura zboruri charter operate de către o parte dintre turoperatorii din România către destinaţii de vacanţă din Grecia, Turcia, Spania, Egipt şi Tunisia.

Antonio Stoian, CEO-ul noii companii aeriene, a precizat că flota are un acord de cooperare extins cu Orange2Fly, care va asigura şi alte avioane pentru noul operator aerian dacă va fi nevoie.

În 2020, compania mizează pe un număr de 4.000 de ore de zbor şi, potrivit conducerii, în patru ani numărul se va tripla.

Totodată, compania se aşteaptă la un număr de 300.000 de pasageri, iar în 2024 - peste un milion de pasageri care vor alege serviciile aeriene ale acesteia.

Planurile de dezvoltare ale noului operator aerian prevăd mărirea flotei şi extinderea gamei de servicii.

Memento Group, cu sediul central în Amsterdam, reuneşte firme cu activităţi în domeniul turismului - turoperatori, OTA, servicii de transport, tehnologie specifică şi broker de asigurări.

Orange2Fly este o companie aeriană elenă, înfiinţată în iunie 2016, având sediul în Atena, Grecia.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici