O nouă lovitură pentru Volkswagen. Gigantul auto ar putea fi amendat de UE pentru că a ratat obiectivele privind emisiile de carbon

595 afișări
Imaginea articolului O nouă lovitură pentru Volkswagen. Gigantul auto ar putea fi amendat de UE pentru că a ratat obiectivele privind emisiile de carbon

Volkswagen ar putea fi amendată cu peste 100 de milioane de euro pentru că a ratat obiectivele UE privind emisiile de dioxid de carbon (CO2) ale flotei sale de autoturisme din 2020, a anunţat joi cel mai mare producător auto din lume, citat de Reuters.

Compania a redus emisiile medii de CO2 din flota din Uniunea Europeană cu aproximativ 20%, până la 99,8 g / km, dar valoarea este cu aproximativ 0,5 g / km peste obiectiv, a spus Volkswagen.

Acest lucru implică amenzi ale UE de „o valoare foarte mică de trei cifre de milioane”, a spus un purtător de cuvânt.

Preocupaţi de încălzirea globală, precum şi de poluarea aerului, factorii de decizie europeni au redus emisiile de gaze de eşapament, forţând producătorii de automobile să dezvolte tehnologii cu emisii reduse sau să se confrunte cu o penalizări.

„Am ratat cu puţin ţinta flotei pentru 2020, în condiţiile pandemiei COVID-19”, a declarat CEO-ul Herbert Diess într-o declaraţie, adăugând că speră să atingă obiectivul în acest an, pentru că principalele mărci ale companiei vor scoate noi modele electrice.

Grupul a declarat că a făcut deja provizioane pentru amenzi, pentru a evita afectarea câştigurilor din al patrulea trimestru.

Rivalii germani Daimler şi BMW au anunţat că şi-au atins obiectivele de CO2 în urma unei creşteri a vânzărilor de modele electrice.

Volkswagen a declarat că livrările de modele electrice în UE, plus Marea Britanie, Islanda şi Norvegia, au crescut de patru ori în 2020, la 315.400 de vehicule, grupul fiind lider clar pe piaţă, cu aproximativ un sfert din piaţa complet electrică din vestul Europei.

Compania a declarat că mărcile sale de bază Volkswagen şi Audi au depăşit obiectivele flotei de CO2, în urma lansării modelelor electrice. Marca de maaşini sport Cupra şi marca Skoda vor prezenta, de asemenea, noi modele electrice.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici